Кафедра інженерії енергосистем

Вибіркові дисципліни

ПОНОВЛЮВАЛЬНІ ДЖЕРЕЛА ЕНЕРГІЇ
 
Енергоефективність – пріоритетний напрямок розвитку економіки України, тому що національні первинні паливно-енергетичні ресурси (ПЕР) не можуть забезпечити потреб господарського комплексу. Одним з шляхів підвищення енергоефективності є використання альтернативних джерел енергії, до яких відносять вторинні та поновлювані джерела.
Метою дисципліни є вивчення наявних альтернативних джерел енергії та можливих способів їх застосування для потреб енергопостачання як промислових, так і комунально-побутових об’єктів.
3авданням дисципліни є формування у студентів теоретичних знань та практичних навичок з питань застосування енергії вторинних джерел енергії (теплоти відхідних газів котельної, вентиляційної теплоти тваринницьких приміщень, тощо) та поновлюваних джерел (енергії Сонця, вітру, енергії біомаси, геотермальних джерел та ін.).
 
Детальніше
 
 
ОСНОВИ ЕНЕРГООЩАДНОСТІ ТА ПОНОВЛЮВАЛЬНІ ДЖЕРЕЛА ЕНЕРГІЇ
 
Енергозбереження та покращення екології являється одним із основних пріоритетів розвитку енергетики. Метою дисципліни є засвоєння студентами основних принципів і методів енергоощадності, ознайомлення з сучасними енергозберігаючими технологіями, сучасними підходами і проблемами при розробці, проектуванні та  експлуатації енергозберігаючих установок і систем. Дисципліна передбачає вивчення можливостей застосування нетрадиційних і поновлюваних джерел енергії в системах енергопостачання споживачів у промисловій, аграрній та комунальній сферах; використання сонячного випромінювання, енергії грунту,  водного і повітряного середовища,   біомаси та побутових відходів для отримання теплової і електричної енергії. Дисципліна формує у студентів базові знання, навички розрахунку основних характеристик поновлюваних джерел енергії, ознайомлює з сучасними світовими досягненнями при їх розробці та впровадженні.
 
Детальніше
 
 
НОВІТНІ СИСТЕМИ АКУМУЛЮВАННЯ ЕНЕРГІЇ
 
У наш час для підвищення надійності та автономності роботи систем енергозабезпечення споживачів використовують різні типи накопичувачів енергії. Тому метою вивчення дисципліни є формування у студентів уявлення про системи та види акумулювання енергії, питомі та кількісні енергетичні характеристики, переваги та недоліки використання, а також роль систем накопичення енергії в житті людини та у функціонуванні всього суспільства.
Завдання дисципліни – полягає у формуванні у студентів вміння застосовувати отриману систему знань для визначення оптимальних варіантів використання систем акумулювання енергії для систем автономного електропостачання; практичних навичок розрахунку систем акумулювання енергії; їх поєднання із впровадженням енергозберігаючих заходів для ефективного енергопостачання об’єктів АПК і комунального сектору країни та зведення до мінімуму шкідливого впливу на навколишнє середовище.
 
Детальніше
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook