Кафедра обліку та оподаткування

Навчальна робота

Навчальний процес викладачами здійснюється на трьох факультетах (економічному, аграрного менеджменту, інформаційних технологій) та навчально-науковому інституті післядипломної освіти, забезпечуючи його програмами, методичними розробками, підручниками та посібниками. За останні роки викладачами кафедри видано понад 40 підручників і навчальних посібників.
Для оперативного доступу студентів до інформаційних ресурсів, своєчасного внесення змін в навчальні дисципліни, підготовлені електронні навчальні курси в системі «ELEARN».
На кафедрі викладається понад 30 дисциплін, основними з яких є «Бухгалтерський облік», «Фінансовий облік», «Управлінський облік», «Звітність підприємств», «Облік і звітність в оподаткуванні», «Аудит», «Інформаційні системи і технології в обліку та аудиті», «Облік в бюджетних установах», «Контроль діяльності аграрних формувань», «Комп'ютерний аудит», «Бухгалтерський облік в управлінні підприємством», «Організація і методика аудиту», «Організація обліку», «Судово-бухгалтерська експертиза» та інші. Професорсько-викладацький склад кафедри постійно працює над удосконаленням змістовного наповнення дисциплін , враховуючи досвід європейських країн та професійні компетенції майбутнього фахівця.
На кафедрі функціонує навчально-науково-виробнича лабораторія «Інформаційні технології в бухгалтерському обліку». Проводяться курси за програмою «Бухгалтерія: 2,0», яка призначена для застосування в госпрозрахункових підприємствах та передбачає поглиблене вивчення сучасних комп’ютерних технологій ведення бухгалтерського обліку в підприємствах, установах і організаціях. Крім того, в навчальному процесі застосовується комп'ютерна програма “М.Е.Doc”, яка охоплює 80 % ринку електронної звітності та електронного документообігу, є зручною у використанні та користується попитом в бізнес-середовищі, містить сертифікат електронного цифрового підпису АЦСК “Україна” та дозволяє покращити роботу з усіма типами документів в електронному вигляді: первинною документацією і звітами до державних органів.
Кафедра здійснює підготовку фахівців зі спеціальності «Облік і оподаткування» за ОС "Бакалавр", "Магістр".
Навчання на програмі підготовки фахівців ОС "Магістр" у рамках спеціальності «Облік і оподаткування» здійснюється відповідно по таким магістерським програмам:
дослідницьке спрямування:
– Облік, контроль та аналіз в управлінні діяльністю сільськогосподарських підприємств.
виробниче спрямування:
– Облік і оподаткування діяльності суб’єктів господарювання.
– Обліково-контрольне забезпечення управління суб’єктами господарювання.
– Облік і контроль в державному секторі економіки.
Зміст магістерських програм відповідає сучасному напряму вдосконалення навчального процесу та відповідно тенденціям і вимогам щодо підготовки висококваліфікованих фахівців. Комплексний підхід викладачів кафедри до якості освіти забезпечує конкурентоспроможність випускників на ринку праці та належні стартові умови для професійного кар’єрного зростання.

 

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 17.12.2019 р. № 1580 «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2019-2020 навчальному році» наш університет було визначено базовим з проведення у 2020 р. ІІ етапу олімпіади зі спеціальності "Облік і оподаткування" − 6-8 квітня 2020 р.

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України щодо запровадження карантину для всіх типів закладів освіти незалежно від форм власності і сфери управління, терміни проведення ІІ етапу олімпіади на базі НУБіП України перенесено.

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України щодо запровадження карантину для всіх типів закладів освіти незалежно від форм власності і сфери управління, терміни проведення ІІ етапу олімпіади на базі НУБіП України перенесено на 2022 р.

 Дано старт проведенню Всеукраїнської студентської олімпіади у 2022 році в Університеті.

Як вже традиційно прийнято Олімпіада проводиться у два етапи:

І етап − у січні-березні 2022 р.у закладах вищої освіти (за згодою);

ІІ етап − у квітні-травні 2022 р. у закладах вищої освіти, визначених МОН України, як базові.

 
     На виконання наказу ректора університету від 17.01.2022 р. № 31 І етап Всеукраїнської студентської олімпіади у 2022 році з навчальних дисциплін і спеціальностей проводиться в університеті у період з 14 лютого до 25 березня 2022 р. (додається).
 
     Звіт про проведення І етапу олімпіади в електронному варіанті, а також фото проведення та переможців, для розміщення на сайті університету, факультетам та ННІ слід надати до навчального відділу не пізніше 25 березня 2022 р.
     Переможці І етапу олімпіади можуть брати участь у ІІ етапі, який проводиться у базових закладах вищої освіти, які незабаром будуть визначені наказом Міністерства освіти і науки України.  

 

 25 лютого 2022 року під головуванням ректора університету Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання оперативного штабу. Прийнято рішення тимчасово призупинити освітній процес, відмінити усі заходи освітнього та наукового характеру, що були заплановані в університеті.

 
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook