Кафедра садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка

Адреса: 03041, м. Київ, вул. Героїв Оборони, 12 а, навчальний корпус № 7, кім. 40, 43, 44, 44а, 46, 48, 50

Тел.: (044) 527-85-59

Електронна пошта: [email protected]

WWW: http://nubip.edu.ua/node/1236

Завідувач кафедри:
Мазур Борис Миколайович

доцент, кандидат с.-г. наук

 

    

Кафедра садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка є однією з найстаріших кафедр НУБіП України. Витоки її беруть початок з кафедри садівництва та городництва, утвореної у 1921 р., коли на базі агрономічного факультету Київського політехнічного інституту (КПІ) було створено Київський сільськогосподарський інститут (КСГІ).
У 1994 р. кафедру було розділено на дві: садівництва і овочівництва. У подальшому кафедру садівництва очолювали: М.В. Андрієнко, П.В. Кондратенко, Т.Є. Кондратенко, І.І. Хоменко, В.Т. Гонтар, А.М. Силаєва, Б.М. Мазур.
У 2012 р. кафедрі садівництва присвоєно ім’я професора Володимира Левковича Симиренка.

Кафедра садівництва є випусковою і щорічно дає путівку в життя 20—25 бакалаврам та 15—25 магістрам зі спеціальності "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство”.

На кафедрі працює аспірантура за оспітньо-науковою програмою— “Садівництво та виноградарство”.

 

Основні напрямами науково-дослідної роботи кафедри:

  • створення сортів плодових, ягідних та малопоширених культур;
  • дослідження їх господарсько-біологічних особливостей;
  • розробка технологій їх вирощування і розмноження.

Фахівцями кафедри підготовлено 6 Національних стандартів на технології вирощування і розмноження окремих культур, отримано більше як 30 авторських свідоцтв на сорти і патентів на винаходи Керівником проблемної науково-дослідної лабораторії з питань селекції ягідних і плодових культур та технологій їх вирощування П.З. Шеренговим створено понад 80 сортів плодових і ягідних культур, з яких 19 внесено до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні.

Основною навчально-дослідницькою та навчально-виробничою базою кафедри є навчальна лабораторія (НЛ) "Плодоовочевий сад", а також ВП НУБіП України. Крім цього базою кафедри, згідно з угодою між НУБіП України і ІС НААН України, є промислові та дослідні насадження плодових і ягідних культур Інституту садівництва НААН України. Бакалаври, магістри та аспіранти кафедри у цих насадженнях виконують дослідження за темами своїх наукових робіт, працюють у науковій бібліотеці ІС НААН, яка містить усю наукову, науково-виробничу, методичну і науково-популярну літературу з садівництва.

Співробітники кафедри 

Колектив кафедри (2022 p.). Зліва направо: доктор філософії, асист. O. C. Гаврилюк, зав. НЛ «Плодоовочевий сад», к.с.-г.н., М. М. Спірочкіна, зав. каф., к.с.-г.н., доц. Б. М. Мазур, д.с.-г.н., член-кореспондент НААН України, проф. Л. М. Шевчук, д.с.-г.н., проф. В. М. Меженський, к.с.-г.н., доц. Н. В. Шевчук, к.с.-г.н., доц. Ю. Ю. Андрусик, зав. навч. лаб. Г. С. Андрусик 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook