Кафедра відтворення лісів та лісових меліорацій

Навчальна робота

Науково-педагогічні працівники кафедри забезпечують навчальний процес у ННІ лісового і садово-паркового господарства, а також на агробіологічному факультеті та факультеті землевпорядкування. З 2006 р. кафедра здійснює підготовку фахівців зі спеціальності «Лісове господарство» за магістерськими програмами «Поновлення та розведення лісу» та «Лісова меліорація», а з 2009 – магістрів садово-паркового господарства за програмою «Декоративне розсадництво».
Головні зусилля співробітників кафедри зосереджено на запровадженні в навчальний процес низки дисциплін ОПП «Магістр» (магістерська програма «Поновлення та розведення лісу»: «Екологічні основи лісовідновлення та лісорозведення» (професор Маурер В.М.), «Мікроклональне розмноження деревних рослин» (доцент Пінчук А.П.), «Лісові культури зелених зон» (доцент Іванюк І.В.), «Підвищення продуктивності лісів лісокультурними методами» (доцент Кайдик О.Ю.), «Сучасні технології розсадництва», «Сортове лісове насінництво» (старший викладач Косенко Ю.І.), «Промислові методи лісовирощування» (старший викладач Кайдик В.Ю.); магістерська програма «Декоративне розсадництво»: «Контейнерна культура деревних рослин» (професор Маурер В.М., доцент Бобошко-Бардин І.М.), «Світові технології в декоративному розсадництві», «Нормативно-правова база розсадництва», «Якість садивного матеріалу та методи її оцінки», (старший викладач Косенко Ю.І.), «Методи біотехнології в декоративному розсадництві» (доцент Пінчук А.П.); магістерська програма «Лісова меліорація»: «Ерозієзнавство», «Захисні насадження на шляхах транспорту», «Лісоаграрні ландшафти», «Захисне лісорозведення», «Оптимізація лісоаграрних ландшафтів» (професор Юхновський В.Ю.), «Лісова рекультивація земель», «Гідротехнічна меліорація» (доцент Дударець С.М.), «Зональні та протиерозійні системи», «Системи захисту ґрунтів від ерозії» (доцент Соваков О.В.), і їх науково-методичному та матеріально-технічному забезпеченні.
 

У навчальному процесі постійно зростає питома частка нових видів навчальних занять: навчально-наукових і науково-практичних семінарів.
Опановувати фахові знання студентам допомагають розроблені викладачами кафедри робочі програми, методичні вказівки, навчально-методичні комплекси, видані підручники, навчальні посібники та підготовлені електронні варіанти лекцій. До послуг студентів спеціалізована бібліотека кафедри, яка включає близько тисячі літературних джерел, серед яких нормативно-інструктивна документація, міждержавні та національні стандарти, законодавчі та правові акти, державні програми лісокультурного спрямування, монографії, фахові журнали та наукові збірники. Майбутні фахівці мають змогу поглибити свої знання з лісового насінництва, деревного розсадництва й лісокультурного виробництва, гідротехнічної та лісової меліорації в студентських наукових гуртках кафедри.
 

 

Учасники навчального семінару «Лісокультурна спадщина України та її значення» із патріархом лісокультурної справи професором П.Г. Вакулюком

 

  Учасники виїзного навчально-наукового семінару «Теоретичні та технологічні основи відтворення сосняків Полісся на засадах екологічно орієнтованого лісівництва» в ДП «Тетерівське лісове господарство»

 

 Перелік навчальних дисциплін

  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook