XVIII Всеукраїнський конкурс юних зоологів і тваринників – творче поєднання науковців НУБіП та обдарованої молоді

23 лютого 2022, 15:47

  У Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді 1–3 лютого 2022 року відбувся фінальний етап XVIII Всеукраїнського конкурсу юних зоологів і тваринників за участі науковців факультету тваринництва та водних біоресурсів Національного університету біоресурсів та природокористування України, Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена НАН України і Національного науково-природничого музею НАН України.

      Цей конкурс Мала академія наук України, яка з 2018 року має статус Центру наукової освіти II категорії під егідою ЮНЕСКО, проводить щорічно з метою оцінки результатів дослідницької роботи учнів, які мають прагнення, хист та певні здобутки з виконання експериментальних досліджень у царині зоології, виробництва, переробки та оцінки якості продукції тваринництва.

    Організаційний комітет цього конкурсу щорічно запрошує до складу журі науково-педагогічних працівників факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України. В цьому році оцінку учнівських робіт в секції «Загальна зоологія» здійснювали доценти кафедри біології тварин Людмила Чепіль та Іван Митяй. Захист винахідницьких проєктів та науково-дослідницьких робіт проводився в он-лайн режимі. Учасниками конкурсу були учні загальноосвітніх шкіл і вихованці позашкільних навчальних закладів, які пройшли перший етап конкурсу. Всього заслухано та оцінено роботи 46 школярів із 15 областей України.

 

     Паралельно з роботою в журі, доценти Людмила Чепіль та Іван Митяй мали можливість ознайомити талановиту учнівську молодь з НУБіП України, з навчально-дослідницькою базою факультету тваринництва та водних біоресурсів та запросити та навчання за спеціальностями 204 ‒ “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” та 207 ‒ “Водні біоресурси та аквакультура”. 

     В процесі заходу члени журі ознайомились унікальним акваріумним комплексом Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, що складається із 3-х навчально-експозиційних залів ‒ «Південно-східна Азія», «Південна Америка», «Африка», які містять 30 акваріумів, 12 тераріумів та 4 флораріумів.

 

   Під час урочистого закриття Людмила Чепіль та Іван Митяй отримали Подяки оргкомітету конкурсу за високий професіоналізм та роботу в його журі.

 

Олена ДЕГТЯРЕНКО,
доцент кафедри біології тварин

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook