Відкрита лекція з дисципліни «Зоологія» відбулася згідно графіку в форматі он-лайн

17 лютого 2022, 19:44

     Згідно з графіком проведення відкритих лекцій у весняному семестрі 2021/2022 навчального року, 16 лютого 2022 року доцент кафедри біології тварин Іван Митяй провів лекційне заняття на тему «Загальна характеристика підтипу Тунікати Tunicata або Личинкохордові Urochordata».

    Дисципліна «Зоологія» є однією з основних дисциплін професійної підготовки студентів спеціальності 207 - «Водні біоресурси та аквакультура», які навчаються за освітнім ступенем Бакалавр. Вона слугує базою знань про кормові об'єкти та паразитів риб і водночас є прикладною дисципліною для спеціалістів з іхтіології, рибництва та інших галузей аграрного комплексу. Зоологія вивчає морфологію, анатомію, фізіологію, життєві цикли систематику та поширення тварин. Ґрунтовне вивчення біології та екології тварин надзвичайно важливе, враховуючи ту суттєву роль, яку вони відіграють у найрізноманітніших процесах життєдіяльності, які відбуваються в біосфері.

    Лекція відбувалася в дистанційному режимі з використанням програмного забезпечення Cisco Webex Meetings.    Лекцію супроводжував влучно підібраний різноманітний презентаційний матеріал, який включав картографічні, статистичні, графічні та фотографічні дані щодо морфофункціональної характеристики тунікат. Під час заняття були розглянуті питання морфологічно регресивної еволюції, тобто спрощення внаслідок пасивного та сидячого способу життя; представлені порівняння будови личинок та дорослих асцидій; особливості будови та життєдіяльності сальп і апендикулярій. Все дозволило лекторові застосовувати прийоми розповіді, показу, характеристики, пояснення, і зберегти стійку увагу слухачів на протязі всього заняття.

     На занятті були присутні науково-педагогічні працівники кафедри біології тварин. Заняття було проведене на високому педагогічному та науковому рівні й одержало схвальні відгуки.

Микола Сахацький,
завідувач кафедри біології тварин

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook