Участь в онлайн воркшопі PoN (Politics of Nature)

14 лютого 2022 року

 14 лютого 2022 р. к.е.н., доцент кафедри статистики та економічного аналізу Леся Воляк взяла участь в онлайн воркшопі PoN (Politics of Nature) — це настільна гра, яка знайомить з альтернативним поглядом на реальність і вчить, як досягати компромісу та приймати спільні демократичні рішення. Даний захід відбувся за організацією Українсько-данського дому молоді (The Ukrainian-Danish Youth House).

Завданнями зустрічі була презентація проєкту його засновниками, ознайомитися з поняттям «Політика природи» та її практичним використанням, удосконалювати свої навички аргументації та компромісу під час прийняття колективних рішень тощо. Чи може людство знайти баланс між захистом довкілля та прогресом в економіці, між трансформацією суспільства та збереженням індивідуальних свобод? Відповідь на ці питання можна знайти в PoN.

 

Гра PoN була створена Якобом Раффном і Фредеріком Лассеном, натхненними роботами французького філософа, антрополога і соціолога Бруно Латура. Творці провели ігрові сесії в різних частинах світу, включаючи Данію, Нідерланди, Бразилію та Південну Африку.

Якоб Рафн — системознавець і філософ дій. Має ступінь бакалавра та магістра в Університеті Копенгагена та доктора філософії в Орхуському університеті. Тут зосередженість на роботі з операційними системами суспільства привела його до академічної розробки, тестування та звітування про PoN. Нині він зосереджений на створенні наступної цифрової версії PoN та створенні лабораторій, де можуть з’явитися нові способи співіснування.

 

Фредерік Лассен —художник, сценограф і мобілізатор. Він куратор захоплюючого контенту для міжнародних фестивалів і креативний продюсер віртуальної реальності. Він отримав ступінь магістра в Університеті ІТ Копенгагена, де загорівся інтересом до технологій та філософії.

 

 

 

Леся Воляк,

доцент кафедри статистики та економічного аналізу

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook