Участь у роботі Науково-практичного круглого столу на тему: «Правове регулювання фінансових послуг: національний, європейський, глобалізаційний виміри»

1 лютого 2022 року
     28 січня 2022 року викладачі кафедри банківської справи та страхування взяли участь у роботі Науково-практичного круглого столу на тему: «Правове регулювання фінансових послуг: національний, європейський, глобалізаційний виміри», який проводився на базі Навчально-наукового інституту права Сумського державного університету. Захід відбувся в рамках реалізації проекту 619998-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE «Європейські стандарти захисту прав споживачів фінансових послуг» за програмою Еразмус+ напрям Жана Моне.
     До обговорення питань долучились наші колеги, відомі науковці з Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва ім. академіка Ф.Г. Бурчака, Національної академії правових наук України, Навчально-наукового інституту «Юридичний інститут Державного вищого навчального закладу «Київський національний економічний університет імені В. Гетьмана», Державного податкового університету та Української асоціації викладачів і дослідників європейської інтеграції.
     У зв'язку з обмеженнями проведення заходів через загрози поширення COVID19 захід було проведено онлайн.

   Основна увага була приділена питанням балансу публічних та приватних інтересів при регулюванні фінансових послуг, інституційно-правових моделей регулювання фінансового ринку, захисту прав споживачів фінансових послуг.
   Змістовним та цікавим виявився виступ «Баланс публічних та приватних інтересів при регулюванні фінансових послуг» Попович Т., ученого секретаря Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва ім. академіка Ф.Г.Бурчака НАПрН України.
На зображенні може бути: 4 людини та текст
     Авторитетними та корисними виявились поради та рекомендації, що стосуються судової форми захисту прав позичальників у сфері споживчого мікрокредитування доцента кафедри адміністративного, господарського права та фінансово-економічної безпеки СумДУ, к.ю.н., доц. Руденко Л.Д.
     Заслуговує на увагу доповідь «Позасудова мережа захисту прав споживачів фінансових послуг в ЄС» доцента кафедри міжнародного, європейського права та порівняльного правознавства СумДУ к.ю.н., доц. Плотнікової М.В.

На зображенні може бути: 3 людини та текст

    Щиро дякуємо за виступ професора кафедри фінансових ринків та технологій Державного податкового університету, к.е.н., доц. В. Тринчука, який привернув увагу слухачів до питань захисту прав споживачів зі страхування життя в Україні.

     Результати досліджень в своїй доповіді «Особливості дотримання суб'єктами фінансового моніторингу законодавства у сфері захисту персональних даних гравців» презентувала професор кафедри адміністративного та фінансового права Навчально-наукового інституту «Юридичний інститут Державного вищого навчального закладу «Київський національний економічний університет імені В. Гетьмана», д.ю.н., доц. Пожидаєва М.А.

    Кафедра банківської справи та страхування висловлює щиру вдячність організаторам круглого столу та за можливість взяти участь у обговоренні питань, пов‘язаних із правовим регулюванням фінансових послуг.
 
Вікторія Костюк,
доцент кафедри банківської справи та страхування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook