Відбувся прилюдний захист дисертації аспіранта кафедри глобальної економіки Жиліна Олексія Володимировича

8 січня 2022, 18:48
НУБіП України

   28.12.2021 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.004.045 відбувся прилюдний захист дисертації Жиліна Олексія Володимировича на тему: «Регулювання ринку землі сільськогосподарського призначення в Україні», поданої на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 05 «Соціальні та поведінкові науки» за спеціальністю 051 «Економіка».
   Науковий керівник – кандидат економічних наук, доцент Кірейцева Олена Василівна, доцент кафедри глобальної економіки Національного університету біоресурсів і природокористування України.
   Голова ради - доктор економічних наук, професор Вдовенко Наталія Михайлівна, завідувач кафедри глобальної економіки Національного університету біоресурсів і природокористування України, Міністерства освіти і науки України.
   Рецензент - кандидат економічних наук, доцент Михальчишина Лариса Гаврилівна, доцент кафедри глобальної економіки Національного університету біоресурсів і природокористування України, Міністерства освіти і науки України.
    Рецензент - доктор економічних наук, професор Талавиря Микола Петрович, завідувач кафедри економічної теорії Національного університету біоресурсів і природокористування України, Міністерства освіти і науки України, рецензент.
   Опонент - доктор економічних наук, доцент Дудяк Наталія Василівна, завідувач кафедри землеустрою, геодезії та кадастру Херсонського державного аграрно-економічного університету, Міністерства освіти і науки України.
    Опонент - доктор економічних наук, доцент Томілін Олексій Олександрович, доцент кафедри економіки Полтавського державного аграрного університету, Міністерства освіти і науки України.
  Дисертацію Жиліним Олексієм Володимировичем виконано у Національному університеті біоресурсів і природокористування України Міністерства освіти і науки України.

    В Україні тернистий шлях впорядкування земельного питання сягає більше 20 років. Це один з важливих кроків у суспільному житті мільйонів громадян. Повноцінний ринок є одним із головних завдань сучасної земельної реформи. Важко уявити завершеним та сформованим процес реформування земельних відносин і ринкової економіки в цілому без нього. Внаслідок цього виникають виклики, основними серед яких є відсутність ефективного адміністративно-правового впливу на процес забезпечення регулювання ринку земель в Україні. Основні пріоритети, напрями та механізми здійснення довгострокової державної політики України у цій сфері мають бути реалізовані шляхом удосконалення організаційної системи управління та нормативно-правового регулювання функціонування ринку земель в Україні.
Дисертаційне дослідження Жиліна Олексія присвячено обґрунтуванню теоретико-методичних засад, поглибленню теоретичних положень та розробленню науково-практичних рекомендацій, спрямованих на удосконалення заходів, інструментів, механізмів регулювання ринку землі сільськогосподарського призначення в Україні.
   На засіданні разової спеціалізованої вченої ради були присутні 5 членів, відповідно до затвердженого складу у повному обсязі, керівник аспіранта, к.е.н, доцент кафедри глобальної економіки, Олена Василівна Кірейцева, члени кафедри глобальної економіки та батьки аспіранта.
    Зміст дисертації викликав інтерес членів засідання разової спеціалізованої вченої ради, захист відбувався в товариській, принциповій і діловій атмосфері.

  Здобувачу було задано ряд питань, пов’язаних з: особливостями регулювання ринку сільськогосподарських угідь; вибором автором інструментів та заходів, спрямованих на забезпечення взаємозв'язку попиту та пропозиції на ринку сільськогосподарських земель; економічними складовими реалізації відносин власності на землю в практиці господарювання; основними аспектами регуляторної політики держави в частині організації функціонування сегменту ринку землі сільськогосподарського призначення через застосування положень об’єктивних економічних законів; базовими заходами регулювання щодо покращення ситуації з використанням економічної складової у системі керування земельними ресурсами; соціологічним опитуванням в напрямку використання коштів власниками земельних ділянок сільськогосподарського призначення, яке проводив дисертант.
     Активну участь в обговоренні взяли усі члени спеціалізованої вченої ради.

   Крім того, здобувачем було надано відповіді на зауваження та пропозиції на відгуки дисертаційної роботи офіційних опонентів та ті, які надійшли до спеціалізованої вченої ради від 5 закладів вищої освіти України.
 За результатами представленої доповіді спеціалізована вчена рада ДФ 26.004.045 Національного університету біоресурсів і природокористування України, м. Київ, прийняла рішення про присудження Жиліну Олексію Володимировичу ступеня доктора філософії з галузі знань 05 «Соціальні та поведінкові науки» на підставі прилюдного захисту дисертації «Регулювання ринку землі сільськогосподарського призначення в Україні» за спеціальністю 051 «Економіка» 28 грудня 2021 року.

  Вітаємо з успішним захистом аспіранта кафедри глобальної економіки Олексія Володимировича Жиліна та його наукового керівника - доцента кафедри Олену Василівну Кірейцеву та бажаємо нових наукових звершень і успіхів в економічній та педагогічній діяльності!  

Лариса Михальчишина, доцент кафедри глобальної економіки
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook