4 грудня – День обіймів!

9 грудня 2021 року

Зануритися в чиїсь руки,
І притулитися що є сили,
Щоб чути серця стуки,
День обіймів – день коханий!

    День обіймів — свято, яке відзначають 21 січня, 4 грудня та в інші дні. Відповідно до традиції свята, укласти в дружні обійми можна навіть незнайомих людей. Цього дня також проводяться різні флешмоби, пов'язані з обіймами. 

   Свято з’явилося в 70-х роках XX століття, сформувавшись в студентському середовищі західноєвропейської молоді, але точні обставини його появи невідомі. Саме в цей день хлопці та дівчата обіймали один одного без жодного інтимного натяку. За своєрідним «повір’ям», під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом. Дуже тепло перебувати в обіймах м’яких дружніх рук, які закутують тебе, немов пухнасту хмару, в якій ти відчуваєш себе як вдома, захищеним та потрібним. Такі обійми немов і призначені для того, щоб відчувати підтримку, заховану в руках справжнього друга, який тримає тебе сильніше, міцніше, і найважливіше — надійніше інших.

    Такі обійми значно відрізняються від тих, коли тебе обіймає кохана людина. Руки коханої – це зовсім інше. У миті, коли тебе вкладають в обійми руки коханої людини, приходить розуміння того, що ти віддав би все, щоб перебувати в них завжди. Ці руки наче стискують тебе сильніше за всіх разом взятих рук світу. З кожними таким обіймами людина передає частину своєї душі і цілого світу, пов’язаного з тобою. Психологи вважають, що люди, які прагнуть вас обійняти, хочуть випробувати відчуття безпеки, комфорту і любові. А обійми супроводжують нас протягом усього життя. Ми обіймаємо друзів і рідних при зустрічі, після розлуки, обіймаємо один одного, щоб виразити свою радість і вдячність. Приємно те, що святкування цього дня не потребує ніяких матеріальних витрат. Вам варто лише щедро нагородити своїм теплом усіх, кого вважаєте за потрібне. Подаруйте своїм близьким і коханим людям обійми на знак теплого ставлення до них, нагадавши тим самим про свої щирі теплі почуття. Побажайте один одному любові і добра, отримайте усмішку в нагороду.

 

     Затисніть в обіймах коханих людей, поділіться з ними своєю безмежною любов'ю… Зі святом!

Юлія Дудка,
студентка 1 групи ОС «Магістр» 1 року навчання,
спеціальність «Технологія виробництва і
переробки продукції тваринництва»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook