3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

9 грудня 2021 року

  «Ми не здатні контролювати обставини.
Але все відбувається з якоїсь причини.
І все, що не робиться, все на краще…»

     Міжнародний день людей з інвалідністю був проголошений у 1992 році Генеральною Асамблеєю ООН (резолюція 47/3). Історія його виникнення починалася у 80-х роках ХХ сторіччя, коли Організація Об’єднаних Націй оголосила 1983-1992 роки десятиліттям людей з інвалідністю. На сьогодні в Україні є понад 2,7 млн. осіб, які мають інвалідність, у тому числі понад 222,3 тис. осіб з І групою інвалідності, 900,8 тис. осіб з ІІ групою інвалідності, 1416 тис. осіб з ІІІ групою інвалідності та понад 163,9 тис. дітей з інвалідністю.

    Проведення Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя. Це день підведення підсумків зробленого, аналіз фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня. Практика показує, що інваліди можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально-активними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. Усунення бар`єрів на шляху до самореалізації осіб з особливими потребами, гарантування доступу до освіти і робочих місць на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики України.

     Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки у цей день, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди з обмеженими можливостями, і вони потребують допомоги і уваги. Захищаючи гідність інвалідів ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність – це не вирок. Увага держави та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями, створити майбутнє, де б люди не були виключені з соціуму з-за проблем зі здоров`ям.

Бажаю вам міцності духу, оптимізму, здоров’я, миру,
а всім нам — побільше душевної щедрості
і милосердя, які втілилися б у добрі справи.

Юлія Дудка,
студентка 1 групи ОС «Магістр» 1 року навчання,
спеціальність «Технологія виробництва і
переробки продукції тваринництва»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook