6 грудня – День Збройних Сил України

6 грудня 2021 року

     Сьогодні, 6 грудня, в Україні святкують День Збройних Сил України. Цей день почали відзначати з 1993 року. Символічно збігається з початком Першого Зимового Походу армії УНР. Версія, що саме тому 6 грудня визначили Днем ЗСУ, є ймовірною, але не підтвердженою.

     За інерцією, до початку російсько-української війни, відзначався урочистою церемонією покладання квітів до могили Невідомого солдата, проводилися урочисті збори, церемонія вручення державних нагород та святковий концерт. Увечері програма свята завершувалася святковим феєрверком у містах розташування керівних центрів українського війська.

     Починаючи з 2009, до Дня Збройних сил України присуджується Премія імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва в декількох номінаціях. Крім цього, 6 грудня – свято пам’яті тисяч відважних воїнів, які віддали свої життя за незалежність, волю, суверенність та неподільність нашої держави. Ніколи не забути нам героїчних подвигів наших прадідів в ім’я України, їх щирої любові до рідної землі та безмежної відданості своїй Батьківщині. Це свято хоробрих, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною незалежною державою.
За традицією, 6 грудня вітають усіх військових, а надто тих, хто захищає східні рубежі нашої країни. Зараз це свято стало символом справжньої мужності, героїзму і відваги. В цей день ми низько вклоняємося подвигу тих, хто віддав своє життя за Україну, та всім тим, хто несе військову службу в зоні АТО, за відданість українській державі, незламну силу волі та безстрашність.

Слава Україні! З Днем Збройних сил!

Олена Сальник
студентка 1 року навчання
ОС "Магістр", 2 групи, ТВППТ

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook