Про підсумки проведення 75-ої науково-практичної студентської конференції «Концептуальні засади розвитку аграрного сектору економіки України в умовах глобальних викликів»

25 листопада 2021, 15:00

25 листопада 2021 р. економічним факультетом Національного університету біоресурсів і природокористування України проведено 75-ту науково-практичну студентську конференцію «Концептуальні засади розвитку аграрного сектору економіки України в умовах глобальних викликів».

В конференції, що проходила в онлайн-форматі, прийняли участь понад сто учасників – як з базового навчального закладу, так і з  відокремлених структурних підрозділів – у рамках співпраці з Рівненським фаховим коледжем і Мукачівським фаховим коледжем (заст. директорів Кнап Н.В., Мартинова І.М.) та члени студентських наукових гуртків кафедри статистики та економічного аналізу «Цифрова статистика» та «Бізнес-аналітика».

Урочисто відкрив пленарне засідання декан економічного факультету, д.е.н., проф. А. Д. Діброва, який у своєму виступі привітав учасників конференції, відзначив  важливість проведення наукових заходів, зокрема й цієї конференції, присвяченої актуальним питанням розвитку аграрного сектору економіки України в умовах глобальних викликів сьогодення, де студенти можуть презентувати результати своїх досліджень, наукових здобутків, обмінюватися думками та ідеями.

На пленарному засіданні з доповідями виступили д.е.н., проф. А. Д. Діброва «Європейський зелений курс: потенційні можливості та виклики для розвитку аграрного сектору економіки України», д.е.н., доц. Ю.В. Негода «Розвиток жіночого підприємництва в Україні», д.е.н., доц. Т. В. Мірзоєва «Досягнення України на світовому ринку товарів і послуг».

Після пленарного засідання учасники конференції перейшли до роботи за секціями:

1. Розвиток аграрної політики України в умовах глобальних інтеграційних процесів.

2. Економічні засади ефективного господарювання в аграрній сфері.

3. Облік, оподаткування і контроль в активізації діяльності суб’єктів господарювання.

4. Інформаційно-аналітичне забезпечення стратегічного розвитку підприємств аграрного сектору економіки України.

5. Фінансові пріоритети сучасного економічного простору.

6. Банківське і страхове забезпечення бізнесу.

7. Агробізнес та біржова діяльність.

Роботу секції «Інформаційно-аналітичне забезпечення стратегічного розвитку підприємств аграрного сектору економіки України» з вітальним словом відкрила завідувач кафедри статистики та економічного аналізу, д.е.н., проф. Лазаришина І.Д. та побажала учасникам конференції плідної праці, творчих та наукових успіхів.

 

На секційному засіданні магістри другого року навчання оприлюднили результати своїх наукових досліджень:

Зволинська Олена Вадимівна

«Облік і розробка системи аналізу доходів від реалізації продукції на підприємстві» (керівник: к.е.н., доцент Рябенко Л.М.)

Лисенко Кристина Сергіївна

«Облік і аналіз необоротних активів в системі управління розвитком виробничого потенціалу підприємств» (керівник: к.е.н., доцент Богданюк О.В.)

 

Кобзар Юлія Олександрівна

«Обліково-аналітичне забезпечення управління грошовими коштами» (керівник: к.е.н., доцент Богданюк О.В.)

Мусій Антоніна Леонідівна

«Обліково-аналітичне забезпечення управління розрахунками з оплати праці» ( керівник: к.е.н., доцент Куць Т.В.)

Сорокіна Катерина Владиславівна

«Обліково-аналітичне забезпечення управління витратами на виробництво зернових культур» (керівник: к.е.н., доцент Симоненко О.І.)

Доповіді молодих науковців відзначалися надзвичайною актуальністю та практичною значимістю, інноваційним підходом до розкриття тематики наукових досліджень, що викликало жваві обговорення і дискусії.

 

Дякуємо всім учасникам та їх керівникам за цікаву, плідну і результативну співпрацю, бажаємо молодим науковцям творчих успіхів і наснаги, вагомих здобутків і нових перемог!

 

 

д.е.н., проф. І.Д. Лазаришина

завідувач кафедри статистики та економічного аналізу,

керівник наукового гуртка «Бізнес-аналітика»

к.е.н., доц. А.В. Чухліб

доцент кафедри статистики та економічного аналізу,

керівник наукового гуртка

«Цифрова статистика» 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook