Живлення риб – наступний крок та черговий здобуток наукової школи кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д.Пшеничного

4 листопада 2021, 7:47

    29 жовтня 2021 року відбувся попередній захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора сільськогосподарських наук, за спеціальністю 06.02.02 – годівля тварин і технологія кормів.

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Миколайович Кондратюк представив основні наукові положення дисертаційної роботи на тему «Теоретичне та експериментальне обгрунтування енергетичного та протеїнового живлення райдужної форелі (Oncorhynchus mykiss)».

     У роботі встановлено рівні енергії, сирого протеїну та незамінних амінокислот у стартових, ростових та продукційних комбікормах для райдужної форелі.

    У процесі обговорення виникла цікава дискусія та співробітники кафедри, аспіранти мали можливість задати здобувачу запитання стосовно роботи, з’ясувати особливості живлення холоднокровних, оскільки раніше наукова школа мала досвід роботи в основному із теплокровними тваринами.

    Рецензенти роботи доктори сільськогосподарських наук, професори Сичов Михайло Юрійович, Отченашко Володимир Віталійович та Повозніков Микола Гаврилович, поряд із детальним аналізом одностайно відмітили наукову новизну та практичну цінність роботи та рекомендували дисертацію до захисту на науковій раді НДІ технологій та якості продукції тваринництва.

    Науковий консультант, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН – Ібатуллін Ігор Ілліч дуже детально охарактеризував роботу та здобувача, відмітивши унікальність досліджень в Україні та до цього часу майже повну відсутність вузькоспеціалізованих фахівців із живлення риб.

Завідувач кафедри годівлі тварин
та технології кормів ім.П.Д.Пшеничного,
доктор сільськогосподарських наук, професор Михайло Сичов

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook