В рамках курсів «Академія фінансової грамотності FinHub 4.0» було проведено бізнес гру "Cash-Flow"

23 жовтня 2021 року
     В рамках курсів «Академія фінансової грамотності FinHub 4.0» викладачі кафедри банківської справи та страхування, користуючись нагодою офлайн спілкування, організовують різноманітні заходи з фінансової грамотності . Так, 19-23 жовтня 2021 року за сприяння ГО «Rotary Club Kyiv International» студенти декількох груп 3-4 курсів спеціальностей «Фінанси, банківська справа і страхування» та «Облік і оподаткування», а також члени наукового гуртка «Банки, фінансові ринки та агробізнес: виклики сьогодення» мали можливість взяти участь у бізнес-грі «Cash-flow». ГО «Rotary Club Kyiv International» адаптувала всесвітньо відому бізнес-гру під український фінансовий ринок, що дає можливість учасникам ефективніше застосовувати свої знання в реальному житті.

     Професійні тренери Ганна Вінницька, Ольга Анголенко, Ганна Онищенко, Вікторія Полозова та Тетяна Чижевська захопливо, цікаво та дуже вміло поділились своїми знаннями з нашими студентами. Протягом гри тренери намагались постійно коментувати дії гравців. Крім того, потрібно було вести звіт про доходи та витрати, рахувати дельту, проявляти «підприємницькі навики», вчитися ризикувати в межах розумного, наче в реальному житті. У процесі фінансової гри учасникам слід було пройти мале та велике коло. Гравці повинні були вирватися з малого кола та сформувати пасивний дохід. Тільки після цього можна вийти у велике коло, де вже можна вкласти інвестиції в бізнес, здійснити свою мрію і т.д. «Cash-flow» навчає фундаментальним основам інвестування, а саме, як успішно управляти своїми особистими фінансами. Гра дає можливість розвивати фінансовий інтелект.


    Понад трьох годин гри в в українську версію Cash-Flow для студентів пролетіли як п’ять хвилин. Вони були дуже приємно здивовані, якою корисною гра є для вивчення основ інвестування. «Cash-flow» дозволяє розвинути мислення в контексті інвестування і при цьому гра розрахована на всіх, незалежно від того, чи є у вас гроші на інвестування чи ні, чи є у вас досвід чи ні.
     Дякуємо за співпрацю ГО «Rotary Club Kyiv International» та за чітку організацію координатору проєкту
Долгозвязі Анастасії.


Доценти кафедри банківської справи та страхування
Вікторія Костюк та Ольга Файчук


 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook