ІКТ в освіті, дослідженнях та індустріальних додатках: інтеграція, гармонізація та трансфер знань

23 May 2018, 12:07

     14-17 травня 2018 року на базі факультету комп’ютерних наук та кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка проходила ХIV міжнародна науково-практична конференція “ІКТ в освіті, дослідженнях та індустріальних додатках: інтеграція, гармонізація та трансфер знань” (http://icteri.org/icteri-2018). Серед її співорганізаторів – представники вищих навчальних закладів та ІТ-компаній з Австрії, Великої Британії, Греції, Данії, Іспанії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Румунії, Франції, Чехії, Швейцарії, Туреччини.
    Визначальною рисою проведення конференції, що робить її відкритою для учасників з різних куточків світу і розширення міжнародного партнерства, є її переведення з 2010 року в англомовний формат. А кращі доповіді учасників рекомендуються до друку у міжнародних виданнях CEUR-WS та Springer, що індексуються у наукометричних базах DBLP, Mathematical Reviews, Scopus.
    Науково-пелагогічні працівники кафедри інформаційних і дистанційних технологій мають досвід участі у цій конференції. Цього року від нашої кафедри було представлено три роботи (https://easychair.org/smart-program/ICTERI2018/2018-05-14.html#talk:69425).
Досвід впровадження системи е-підтримки проведення наукових конференцій студентів НУБіП України презентували Олена Глазунова, Олена Кузьмінська, Тетяна Волошина. Тема виступу: “Scientific E-conference as a Tool of Development Students Research Competences: Local Study”.

    Крім пленарного та секційних засідань, в рамках конференції проводились і тематичні воршкопи. Одним з них, вже 3 роки поспіль, є воркшоп, присвячений використанню онлайн інструментів для навчання впродовж життя (3L-PERSON 2018). Саме тематика цього воркшопа є близькою до напрямів роботи нашої кафедри, а співпраця з колегами з інших навчальних закладів і наукових установ є добрим прикладом наукової колаборації.
    Олена Глазунова, Марія Шишкіна (старший науковий співробітник Інституту інформаційних технологій і засобів навчання) представили концепцію побудови університетського хмароорієнтованого освітньо-наукового середовища (тема доповіді: “The Concept, Principles of Design and Implementation of the University Cloud-based Learning and Research Environment”).

     Олена Кузьмінська, учасник команди дослідників, що об’єднує представників трьох університетів (Наталія Морзе – Київський університет імені Бориса Грінченка, Марія Мазорчук, Віталій Павленко, Олександр Прохоров - Національний аерокосмічний університет імені Н. Е. Жуковского «ХАІ») презентувала результати міжуніверситетського дослідження рівня цифрових компетентностей викладачів і студентів України (тема доповіді: “Digital Competency of the Students and Teachers in Ukraine: Measurement, Analysis, Development Prospects”).

     Катерина Тужик, відповідальна за міжнародну діяльність факультету інформаційних технологій, також долучилась до роботи конференції.

     Щиро дякуємо Катерині за допомогу у представленні результатів досліджень, а також сподіваємось, що нові професійні контакти сприятимуть розвитку міжнародної мобільності та співпраці наших викладачів і студентів.

Олена Кузьмінська,
завідувач кафедр інформаційних і
дистанційних технологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook