Хімічне шоу, присвячене 126 річниці НУБіП України та 10 річниці Ніжинського фахового коледжу НУБіП України

10 травня 2024 року
  Що таке хімія? На це питання більшість відповідає щось типу: «Хімія – це наука про природу… чи речовини… чи елементи…». Та одночасно уявляє нудні й не зрозумілі формули, рівняння… Проте, хімія може бути яскравою, веселою і, навіть, захопливою!
  Так, 09 травня, в рамках Тижня студентської науки – 2024 відбулося щорічне дійство – хімічне шоу, яке цьогоріч було присвячене 126 річниці Національного університету біоресурсів і природокористування України та 10 річниці Ніжинського фахового коледжу НУБіП України.
Протягом шоу учасники студентського наукового хіміко-біологічного гуртка Aves демонстрували присутнім красу хімічних перетворень, прості та зовсім не прості експерименти: зміна кольору різними способами, як проявити невидиме, отримання вогню, як побачити швидкість реакцій, фокуси факірів, як порізатись не порізавшись, як зробити багато диму чи напустити туману та багато іншого.
  На ці та інші хімічні питання відповіді знають члени наукового гуртка Анастасія Білименко, Катерина Гой, Вікторія Овдієнко, Валентин Петрух та їх науковий керівник, викладач циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Олександр Микула.
  Шоу супроводжувалось цікавими історіями, поясненнями та жартами. Сподіваємося, що жоден глядач не лишився байдужим.
 
 
 
Олександр Микула,
викладач циклової комісії

загальноосвітніх дисциплін 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook