Ректор Станіслав Ніколаєнко підтримав пропозицію колективу агробіологічного факультету та призначив деканом професора Віталія Коваленка

9 травня 2024 року
  09 травня 2024 року відбулися збори трудового колективу агробіологічного факультету, участь в яких взяв ректор Станіслав Ніколаєнко, проректор з науково-педагогічної роботи Оксана Тонха. Сьогоднішнє зібрання – не пересічне, адже головним питанням порядку денного було призначення декана.

  Начальник відділу кадрів Сергій Грищенко познайомив присутніх з чинним положенням про призначення декана факультету. Процедура, серед іншого, передбачає врахування думки колективу.

  Напередодні серед науково-педагогічних працівників було проведене опитування, в якому вони вказали на того, хто, на їхню думку, здатен повести факультет вперед. Результати озвучила проректор Оксана Тонха: абсолютну більшість голосів отримав виконуючий обов’язки декана, доктор сільськогосподарських наук, професор Віталій Коваленко. Він протягом 23 років працює в alma mater, тривалий час очолював Агрономічну дослідну станцію, був директором ННЦ виховної роботи та соціального розвитку.

  Професор Віталій Коваленко коротко представив програму розвитку факультету з врахуванням основних положень стратегічної програми «Голосіївська ініціатива – 2025». Факультет за агробіологічним профілем є найбільшим в Україні, має усталені міжнародні зв’язки, постійно приділяється увага розвитку матеріально-технічної бази, а профорієнтаційна робота дає свій позитивний результат – минулі роки набір наблизився до рекордних показників і майже дорівнював ліцензійному обсягу.

  У обговоренні програми розвитку факультету виступили професори Семен Танчик, Григорій Подпрятов, Дмитро Літвінов, Сергій Булигін, доцент Олександр Цизь. Вони закцентували на сучасних викликах агробіологічної науки, необхідності міждисциплінарних досліджень, якісній кадровій політиці, поліпшенні освітнього процесу і глибинної профорієнтації, адже успіхи вступної кампанії буде важко втримати без належної роботи.

  Ректор Станіслав Ніколаєнко привітав присутніх з Днем пам’яті та перемоги над нацизмом, коротко окреслив ситуацію в університеті. Тривають вибори – прозоро, демократично і організовано. 28 травня відбудеться голосування, а вже на 14 червня запланована символічна передача «ректорської булави». За кілька тижнів відбудеться День університету, який маємо використати для профорієнтаційної роботи, нагадати про себе, підтримати контакти з бізнесом і роботодавцями, пошанувати ветеранів та випускників. На цю дату – 31 травня – готується відкриття низки лабораторій, зокрема й на агробіологічному факультеті. Серед загальних 18 мільйонів гривень, агрономи спільно з ректоратом мобілізують рекордні 8,1 мільйона гривень! Разом з тим, кафедри факультету працюють нерівнонапружено. Набір студентів, дослідження, залучення коштів від консультування, реалізація можливостей міжнародної співпраці тощо – щоденні завдання кафедр для системної роботи. Викликами для всього колективу є виховання підприємництва в студентів, застосування сучасних інформаційних технологій, штучного інтелекту, досягнень генетики, вдосконалення виховної роботи, перегляд власної ролі в розвитку навчально-дослідних господарств тощо. Базою в цьому є самодисципліна і організація, яка стане за новим деканом.

Колектив агрономічного факультету одноголосно підтримав кандидатуру Віталія Коваленка та рекомендував до призначення деканом. Відповідний наказ підписав ректор Станіслав Ніколаєнко.

  З побажаннями успіхів на відповідальній керівний посаді очільник університету презентував факультету символічну композицію державного герба – тризуба.

Пресслужба
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook