Збірна НУБіП України з футболу побореться за бронзу чемпіонату м. Києва серед студентів ЗВО

9 травня 2024 року
  08 травня відбувся другий півфінальний поєдинок ХХV Чемпіонату м. Києва з футболу серед студентських команд ЗВО. На стадіоні нашого університету зустрілися команди НУБіП України та ДТЕУ. До суддівства були залучені арбітри національної категорії Віталій Колеснік та Богдан Кузьминський. Головним суддею матчу було призначено арбітра FIFA Олексія Деревінського.
  Минулого року команди зустрічалися у фіналі Чемпіонату і тоді збірна НУБіП України перемогла у серії пенальті. Для наших хлопців це була перша золота нагорода. Також у своєму активі вони мали бронзові медалі 2021 року. Натомість, команда СК ДТЕУ-«Меркурій» є неодноразовим чемпіоном міста Києва. До того ж у 2023 році вони стали срібними призерами чемпіонату Світу серед студентів університетів.
  З перших хвилин матчу команда ДТЕУ пішла у наступ і це відобразилося у двох забитих голах. На 11-й хвилині зустрічі рахунок став 2:0 на користь «Меркурія». Наші хлопці не очікували такого напору суперника, намагалися здолати його комбінаційною грою і більш агресивними діями в атаці. Антон Росс (гуманітарно-педагогічний ф-т) на 20-й хвилині мав чудову нагоду відіграти один м’яч, але не зміг влучити у ворота. Натомість, пощастило команді ДТЕУ – на 36-й хвилині Ростислав Бабич збільшив перевагу до трьох голів. Перша половина зустрічі завершилася з рахунком 3:0 на користь гравців «Меркурія».
 
  У другому таймі наші хлопці намагалися переломити хід поєдинку, але помилися у захисті, пропустивши четвертий гол. Після такого рахунку вже важко було щось змінити. Гра добігала кінця. Однак, на 80-й хвилині матчу збірній НУБіП України врешті-решт вдалося пробити голкіпера ДТЕУ. Отримавши передачу з центральної зони, Денис Бондар (гуманітарно-педагогічний ф-т) вдало пробив у дальній кут воріт. Забитий гол надихнув нашу команду і вони більш активно стали грати на флангах. Це призвело до забиття ще двох голів, але вони були забиті із «положення поза грою» і суддя їх не зарахував. Отже, матч закінчився з рахунком 4:1 на користь команди ДТЕУ.
  Таким чином, у фіналі зіграють команди СК ДТЕУ-«Меркурій» і НАВС. За третє місце будуть боротися збірна НУБіП України і збірна ПВНЗ «Київський медичний університет».
 
Микола КОСТЕНКО,

завідувач кафедри фізичного виховання 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook