Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційна діяльність та консалтинг у викликах сьогодення»

9 травня 2024 року
  01 травня 2024 року на базі ННІ неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України відбулася Міжнародна науково-практична конференція «ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА КОНСАЛТИНГ У ВИКЛИКАХ СЬОГОДЕННЯ» за участі представників органів публічної влади, наукової спільноти, бізнесу, міжнародних організацій, здобувачів вищої освіти у офлайн/онлайн форматах.

  Метою проведення даної конференції було обговорення найефективніших практик з управління інноваціями в контексті глобалізаційних процесів, пріоритетних напрямів розвитку консалтингової діяльності в сучасних умовах, інновацій в інформаційно-консультаційних послугах.
  З вітальним словом до учасників семінару звернувся Корінець Роман Ярославович, директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, кандидат економічних наук, голова ради роботодавців ННІ неперервної освіти і туризму, який зазначив, що всі ми зібралися тут, щоб поділитися своїми знаннями і дослідженнями для забезпечення інноваційно-консалтингової діяльності з врахуванням міжнародних вимог та викликів сьогодення.
  Модераторами Міжнародної науково-практичної конференції «ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА КОНСАЛТИНГ У ВИКЛИКАХ СЬОГОДЕННЯ» були Витвицька Ольга Данилівна, професор кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва НУБіП України, д.е.н., професор, керівник Стартап-школи НУБіП України, та Корінець Роман Ярославович, директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, к.е.н.

  Співорганізаторами міжнародної науково-практичної конференції виступили: Національний університет біоресурсів і природокористування України, Національна академія аграрних наук України, Державна інноваційна фінансово-кредитна установа, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Національний університет «Львівська політехніка», Айовський державний університет, США, Університет природничих наук, Люблін, Польша, Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України, Міжнародна асоціація сільськогосподарських систем, Нідерланди, Латвійський центр сільських консультацій та освіти, Асоціація фермерів та приватних землевласників України, Консалтингова компанія «LINK Consult», Нідерланди, Проект USAID АГРО, Проект ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні» (IPRSA), Проект ЄС з питань освітніх систем вищої та професійно-технічної освіти, Німеччина, ТОВ «Інститут інноваційної біоекономіки», Всеукраїнське Братство Бджолярів України», Громадська організація «Екодія», Навчально-науковий інститут неперервної освіти і туризму, кафедра публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва, Стартап–школа НУБіП України.

  Ключові доповідачі з академічної спільноти, такі як: Володимир Отченашко, начальник науково-дослідної частини, д.с.-г.н., професор, Петро Перерва, завідувач кафедри економіки бізнесу i міжнародних економічних відносин, д.е.н., професор Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Маріуш Кулик, PhD, Університет природничих наук у Любліні основну увагу у виступах приділили обґрунтуванню перспективних напрямів розвитку інновацій для вузів України.
  Олег Кузьмін, директор Навчально-наукового інституту економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка», д.е.н., професор висвітлив особливості управління інноваційною діяльністю підприємств в умовах розвитку національної економіки.
  Карл-Даніель Клі, ключовий експерт ЄС з питань освітніх систем вищої та професійно-технічної освіти, Німеччина та Кальна-Дубінюк Т.П., д.е.н., професор, НУБіП України, запрошений професор, Айовський державний університет, США у своїх виступах розкрили питання особливостей ведення та здійснення консалтингу в країнах Європейського Союзу і глобальних викликів.
  Олексій Красноруцький, в.о. директора Інституту тваринництва Національної академії аграрних наук України, д.е.н., професор висвітлив пріоритетні напрями інноваційного розвитку виробників продукції молочного скотарства в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення.
  Аспірант НУБіП України Максим Ємченко навів міжнародні приклади післявоєнного відновлення економіки та зазначив напрями адаптації для України.

  Від ради роботодавців ключовими доповідачами були: Володін Сергій Анатолійович, директор ТОВ «Інститут інноваційної біоекономіки», д.е.н., член-кореспондент НААН, котрий презентував платформу трансферу інновацій «Українська селекція», до створення якої були залучені магістри освітньої програми «Управління інноваційною та консалтинговою діяльністю».
  Віктор Шеремета, Перший віце-президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України та Роман Корінець, директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, кандидат економічних наук розглянули роль інновацій і дорадництва в євроінтеграційних аспектах.

  Міжнародну спільноту з впровадження інноваційних технологій на основі кращих практик представляли Андіс Курсітіс, директор з питань освіти та навчання Латвійського центру сільських консультацій та освіти на основі підходів, методів, інструментів ЛЦСКО з впровадження аграрних інновацій.
  Річард Розвадовскі, ключовий експерт, проект ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні» (IPRSA) презентував проект ЄС (IPRSA). Велінга Еелке, член Наукового комітету Європейського семінару з дорадчої освіти, член Наукового комітету Міжнародної асоціації сільськогосподарських систем, директор консалтингової компанії «LINK Consult», Нідерланди поділився успішним досвідом проекту ЄС i2connect project для підтримки інновацій.
  Васильківська Тетяня Юріївна, магістр, експерт-дорадник із стратегічного планування, європейської інтеграції та сталого розвитку, голова правління громадської організації «Всеукраїнське Братство Бджолярів України», почесний член Міжнародної Федерації Бджільницьких Асоціацій Апімондія розглянула актуальні методи підримки розвитку бджільництва в воєнний і повоєнний періоди та роль дорадництва в цьому.
  Анна Даниляк, Експертка зі сталого агророзвитку ГО «Екодія» розкрила роль інноваційних екологічних практик для зеленого відновлення України.
  Витвицька Ольга, професор кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва НУБіП України, д.е.н., професор презентувала тему Інноваційне середовище у викликах сьогодення.

  У ході жвавого обговорення вдалося дійти до висновків щодо функціонування ефективного інноваційного середовища з врахуванням досвіду кращих міжнародних практик з впровадження науки - інновацій - консалтингу - виробництва на різних інноваційних етапах.
  Національний університет біоресурсів і природокористування України, як провідний заклад вищої освіти в сфері агробіотехнологій повинен зайняти свою провідну нішу в даних процесах.

Катерина Крикуненко,
доцент кафедри публічного управління,
менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook