Підводимо підсумки опанування дистанційних навчальних курсів в межах імплементації проєкту Програми Європейського Союзу Еразмус+, модуль Жан Моне «Практики соціально-економічної інклюзії в ЄС»

9 травня 2024 року
  Підводимо підсумки опанування дистанційних навчальних курсів «Практики інклюзивного проєктування в ЄС», «Політика соціальної інтеграції ЄС» та «Дослідження ЄС щодо соціальних інновацій» в межах імплементації проєкту Програми Європейського Союзу Еразмус+, модуль Жан Моне «Практики соціально-економічної інклюзії в ЄС».

  

  Навчання є одним із ключових елементів проекту. Учасниками дистанційного навчання були здобувачі вищої освіти, науковці та співробітники університетів Києва, Запоріжжя, Дніпра, Ірпеня, Кременчука, Харкова. Сертифікати отримали більше 75% представників студентства та 25% інші групи слухачів.

  Сучасний освітній простір пронизаний численними суперечностями між «глобальним і локальним», «соціальним й індивідуальним», «традиціями і сучасністю», «потребою в конкуренції та забезпеченням прав на рівні можливості», «знаннями і діями» тощо. Усі ці виклики були актуалізовані в навчальних курсах: «Практики інклюзивного проєктування в ЄС», «Політика соціальної інтеграції ЄС» та «Дослідження ЄС щодо соціальних інновацій» з акцентом на практичний досвід в країнах Європейського Союзу.

  Розробку та консультації по курсах забезпечували: координатор проєкту, д.е.н., член-кореспондент НАН України, професор кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідія Шинкарук, учасники проєкту, д.е.н. професор кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Марина Дєліні та д.е.н. професор кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Емілія Прушківська.

  Кожен навчальний курс був забезпечений програмою, блоками лекцій із цікавим презентаційним матеріалом. В процесі опанування обраних курсів учасники змогли набути важливих компетенцій, які відкриють їм можливості для професійного розвитку, поглибити знання про практику ЄС щодо впровадження соціальних інновацій, інклюзивності суспільства, соціальної інтеграції.

 

  Набуті знання та компетнентності надають учасниками можливість адаптувати свою діяльність відповідно до викликів воєнного стану в Україні та розробці нових проектів в цьому напрямку.

  Сподіваємось, що разом ми зробимо національний соціально-економічний простір інклюзивним, інноваційним та соціально інтегрованим!

  

  Більше інформації про наш проєкт Ви можете знайти за посиланнями:

веб-сайт проєкту: https://www.epsei.info

сторінка в мережі ФБ: https://www.facebook.com/JMEPSEI

телеграм-канал: https://t.me/epsei

 

Емілія ПРУШКІВСЬКА,
д.е.н., професор кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook