Прогулянка-екскурсія по приголомшливому ландшафтному парку "Олександрія" та храмовому комплексу в с. Буки

25 жовтня 2021 року
   Для ефективної роботи команди замало налагодження робочих стосунків в офісі. Щоб співробітники завжди залишалися мотивованими, а вся команда злагодженою, також важливим є спільний відпочинок. Навіть звичайні корпоративні вечірки в ресторанах з нагоди свята чи річниці підприємства сприяють кращому налагодженню дружніх відносин у колективі. Але ефективнішими є корпоративні тури, під час яких можна краще відчути командний дух або просто змінити обстановку та отримати спільні яскраві враження.
   В останню неділю жовтня колективи факультету конструювання та дизайну і механіко-технологічного факультету вирушили в тур Київщиною. Спочатку ми прибули до Білої Церкви до дендропарку "Олександрія". 

   Олександрія — державний дендрологічний парк Національної академії наук України. Парк розташований на північно-західній околиці міста Біла Церква, на висоті 80 - 106 м над рівнем моря. Це найбільший архітектурно оформлений ландшафтний парк в Україні, який розміщений на площі біля 400 га. Парк розташований на березі річки Рось. Площа декоративних водойм парку становить 21 га. Загальна довжина алей і доріжок становить понад 20 км. Парк є зразком пейзажної паркової композиції, основу якої складають рослини, архітектурні споруди, скульптури, водна гладь річки Рось та ставків.
        
   
   Після ситного обіду ми продовжили нашу екскурсію та відвідали Ландшафтний парк та Храмовий комплекс в селі Буки.
Переступивши поріг Храмового комплексу, ми потрапили на центральну площу з квітучою алеєю. З правого боку знаходиться Хрест Пам'яті на честь всіх загиблих у Великій Вітчизняній Війні, під час Голодомору, під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС і в пам'ять Воїнам - Афганцям.
    З лівого боку алеї розташований фонтан "Дружба народів ". Цей фонтан довгі роки прикрашав Хрещатик у м. Києві - столиці нашої України. Прямо по алеї ми потрапимо в Храм Святого Євгена Великомученика. Поруч з храмом Святого Євгена знаходиться дзвіниця Святого Данила. Дзвіниця побудована у вигляді свічки, як символ молитви віруючої людини, а золотий купол у вигляді полум'я прагне в небо. Дзвіницю охороняють чотири скульптури Святих: Апостол Андрій Первозванний, Свята Ольга, Київський князь Володимир Великий і Святий Антоній Печерський. У підніжжя дзвіниці вхід в підземну козацьку церкву охороняють два ангела. На дверях його Храму зображений лик Святого пророка Даниїла.
   На території ландшафтного парку також є маленький зоопарк, башти, мости, чудові поляни з бетонними фігурками героїв із казок.

   Цей парк був створений у 1996 році бізнесменом Іваном Сусловим, і з цих пір парк стрімко розвивається і збирає популярність завдяки своєму цікавому оформленню.
  Сповнений натхнення наш дружній колектив повернувся додому. 

Голова профбюро механіко-технологічного факультету Ачкевич Оксана
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook