Ліс на Луганщині: як відновити й врятувати від пожеж

22 жовтня 2021 року
Відкритий ліс

 4 вересня на майданчику п’ятого Фестивалю думок, розгорнулась палка дискусія, де експерти та активісти мали можливість відповісти на ряд важливих та сенсових питань, а саме: Як попередити лісові пожежі та, що місцеві мешканці можуть робити для пожежної безпеки власної громади?”

 Учасники дискусії:

“Сергій Зібцев — директор Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж (REEFMC).

Брайан Мілаковський — керівник напряму сталого економічного розвитку Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Роман Бугайов — координатор руху з пожежної безпеки лісових масивів Луганської області.

Іван Скуріда — представник Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Модератор: Максим Бондарєв — ведучий UA:Донбас”

Пожежі не виникають самі собою, завжди є першопричини. На жаль, 99% відсотків пожеж виникають у зв’язку з людським фактором. Тому, коли ми себе питаємо чи можемо прогнозувати пожежі? То відповідь проста, якщо ми будемо вести просвітницьку роботу з населенням, це буде одним з основних факторів запобігання великих пожеж.

На жаль люди розпалюють вогнища на відпочинку, спалюють вже зібрані поля, сухе листя восени, тощо – це одні з яскравих прикладів, коли варто займатись профорієнтаційною роботою з суспільством.

Дізнайтесь більше у записі дискусії “Ліс на Луганщині: як відновити й врятувати від пожеж”, що відбулась 4 вересня 2021 року, на Фестивалі Думок у Сєвєродонецьку.

Фестиваль відбувся завдяки спільним зусиллям Благодійного фонду Восток SOS та естонської організації Mondo за фінансової підтримки Офісу Координатора з питань допомоги США в Європі та Євразії Державного департаменту США в рамках восьмого раунду програми «Development Cooperation Partnership Program», фонду співпраці у сфері розвитку Міністерства закордонних справ Естонії та Посольства Естонської Республіки в Україні.

 

Джерело: Відкритий ліс. https://www.openforest.org.ua/183262/

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook