Майбутні журналісти про міжнародну науково-практичну конференцію «Україна між Сходом і Заходом: проблеми і перспективи міжкультурної комунікації» (до 150-річчя від дня народження Агатангела Кримського)

21 жовтня 2021 року

 Конференція розпочалась 21 жовтня 2021 р. о 10 годині. Важливо відзначити, що через погіршення епідеміологічного стану у Києві, адміністрація університету вирішила, що для безпеки студентів та дотримання правил дистанціювання, очно присутні будуть лише організатори та доповідачі, а для студентів відбулась онлайн конференція в системі Webex.

\

   Метою конференції було обговорення актуальних проблем сучасного глобалізованого світу в контексті перспектив взаємодії західних і східних культурно-цивілізаційних утворень; дослідження місця та ролі України в діалозі Сходу та Заходу; висвітлення результатів наукових розвідок фахівців в галузі філософії, психології, педагогіки, мовознавства, філології, історії, політології, міжнародних відносин, журналістики, соціології, культурології, мистецтвознавства, релігієзнавства щодо подальшого розвитку України як самостійного гравця на геополітичній арені сучасності; сприяння встановленню і розвитку контактів у сфері наукової співпраці між навчальними та науковими закладами, теоретиками та практиками України і зарубіжжя.

   До участі у Міжнародній науково-практичній конференції запросили науковців, викладачів закладів вищої та середньої освіти, аспірантів, магістрантів.
На зібранні висвітлювались такі важливі питання:
1. Іншомовна професійна комунікативна компетентність в умовах глобалізованого світу.
2. Культурно-цивілізаційні простори Заходу й Сходу та особливості зовнішньої політики й міжнародного співробітництва України.
3. Вплив культур Сходу та Заходу на українські мистецькі та освітні традиції.
4. Діалог культур і партнерство цивілізацій: філософські, психологічні, лінгвістичні, релігійні, наукові виміри.
5. Україна і Китай: перспективи культурної взаємодії.
6. «Я мушу бути українофілом»: велич постаті Агатангела Кримського.

   Багато часу доповідачі приділили постаті відомого українського вченого Агатангела Кримського, його біографії, роботі та діяльності з налагодження культурних зав’язків між Україною та Сходом.
   Студенти та гості конференції дізнались багато нового про видатного українського діяча першої половини 20 ст., заглибились в цікаві факти його біографії, здобули нові знання. В цілому можна сказати, що конференція була дуже плідною та вдалою, доповідачі підготували цікаві матеріали доповідей, а організатори провели конференцію з дотриманням усіх епідеміологічних правил та карантинних вимог.


Качурина Марина,
студентка гуманітарно-педагогічного факультету,
спеціальності Журналістика, групи МВ-19001

 

   

   

   

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook