Сонячне Закарпаття

19 жовтня 2021 року

15-17 жовтня 2021 року студенти коледжу здійснили незабутню екскурсію «Сонячне Закарпаття» (організатори екскурсії Т. В. Купчишина, І. В. Гринкевич).

Закарпаття – це ціла скринька незвіданих можливостей та прекрасних місць, які по-новому змушують нас дивитись на Україну.

Тустань – фортеця Карпатської лінії оборони Київської Русі, яку було споруджено в ІХ ст. на скелях давньоруського міста Урич. Її призначенням був митний контроль на «шовковому» та «соляному» шляхах. Фортеця – унікальна споруда, що не має аналогів у світі.

Бункер у селі Верхня Грабівниця – одна з найкраще збережених памяток Другої світової війни на так званій «Лінії Арпада», наймогутнішій оборонній споруді часів Другої світової війни, що тягнулася близько 600 км основним карпатським хребтом.

Одне з найкрасивіших місць Карпат – гора Гимба, яка знаходиться на висоті 1491 м над рівнем моря, є однією з найвищих на гірському масиві Полонина Боржава. Ця вершина вражає своїми велетенськими розмірами, привабливою панорамою та красою. 

На території Закарпаття знаходиться 32 озера, але найпривабливішим і найчарівнішим є озеро Синевір. Це  найвисокогірніше та найбільше озеро на Закарпатті, яке в народі називають «Морське око» і вважають найкоштовнішим природним скарбом та однією з візитних карток Українських Карпат. Розташоване на висоті 989 м над рівнем моря. Схили біля озера вкриті віковими ялинами, привертають увагу своєю величчю.

Водоспад Шипіт – перлина Закарпаття. Це найбільший водоспад Карпат, який не замерзає взимку та не пересихає влітку. Спадаючи з 14-метрової висоти, водоспад розбивається об каміння і стікає не потужним потоком, а дрібними струмками. Тому він не гримить як інші, а немов шепоче.

Замок Шенборна – прекрасна та унікальна будівля, зведена за нумерологічним і астрономічними принципами. Навколо замку – унікальний сад-дендрарій, в якому ростуть екзотичні рослини з різних куточків планети, зокрема японська сакура, рожевий бук, італійські гліцинії, кірказони, самшит, веймутова сосна, канадська ялина. Елементи дикої природи зберігає англійський сад,  приваблює око Джерело Краси.

Природні багатства гір, шумні водоспади, дзвінки потічки, чиста як кришталь вода – все це заворожує і приваблює.

 

Тетяна Купчишина, Ірина Гринкевич 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook