ЗАНЯТТЯ З ЕЛЕМЕНТАМИ ТРЕНІНГУ «БУЛІНГ. СТОП АГРЕСІЇ»

6 жовтня 2021 року

     Із проявами булінгу в Україні стикаються 8 із 10 дітей. Дані оприлюднили в Українському інституті дослідження екстремізму.

       Булінг (від англ. Bully — хуліган, залякувати) – форма психічного насильства у вигляді бойкоту, насмішок, дезінформації, псування особистих речей, фізичної розправи тощо.
       Таке явище, як цькування однолітків поширюється у всьому світі, бо насильницька модель поведінки стає дедалі популярнішою. До чого може призвести ігнорування булінгу, як його попередити та чому поліція не завжди може допомогти? Щоб відповісти на ці питання, практичним психологом Іриною Савченко для студентів I курсу було проведено заняття з елементами тренінгу на тему: «Булінг. Стоп агресії».

       Тренінг мав на меті ознайомити з поняттям «булінг» та його видами, виробити знання й уміння з визначення ознак фізичного, психологічного насильства над підлітками, а також запобігти його появі в студентському середовищі. Була представлена змістовна характеристика булінгу в презентаційному форматі, використані вправи «З чим асоціюється булінг?», «Калейдоскоп емоцій», «Бумеранг», «Скребка».

       З метою подальшого контролю за даною проблемою практичним психологом було проведене анонімне анкетування серед студентів коледжу.
      Сподіваємося, що знання, отримані під час тренінгу, допоможуть студентам у критичних ситуаціях.
 
Ірина Савченко, практичний психолог

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook