Круглий стіл «Історія Голокосту та пам'ять про нього»

29 вересня 2021 року

29 вересня 2021 року з нагоди Міжнародного Дня пам’яті жертв Бабиного Яру викладачами історії та правознавства Ірпінського ФК НУБіП України було проведено круглий стіл на тему: «Історія Голокосту та пам'ять про нього». Учасниками заходу стали студенти першого та другого курсу коледжу.

Під час зустрічі, що відбулась в онлайн-режимі, було заслухано та обговорено низку доповідей, що підготували студенти, зокрема: «Голокост у національних та міжнародно-правових актах і проєктах» (Васильчук Наталія), «Митрополит Андрей Шептицький - рятівник євреїв» (Романюк Анна), «Кришталева ніч» (Козачко Анастасія), «Табір Аушвіц-Беркенау» (Новошицький Микола), «Повстання у Варшавському гетто» (Котлар Аліна), «Голокост у Білій Церкві» (Яковенко Софія), «Голокост в Баришівському районі» (Міколенко Ангеліна), «Праведники світу: Андрей Шептицький» (Безпечна Руслана), «Понівечені долі: репресії проти рятівників євреїв у СРСР» (Кипич Олена) та інші.

Акцентовано увагу про події Голокосту на теренах України та Східної Європи в роки Другої світової війни. Особливо цікавими та емоційними були розповіді про героїчні вчинки Андрія Шептицького, сестер Чинцових, Олексія Глаголєва.

Голокост – це уособлення людських страждань і абсолютного зла, універсальний символ трагічної події для всього людства. Чому Голокост став можливим? Що до цього призвело і що цьому сприяло? Що треба зробити, аби нічого подібного не повторилося? І врешті, а як би я повів себе, якби жив у ті страшні часи? На ці питання намагалися дати відповідь учасники круглого столу. Обговорення дозволило зробити висновки: у пам’ять про ті сумні події ми маємо виховувати в собі толерантність та повагу, аби не породжувати зло на ґрунті нетерпимості та ненависті, яке може знову дорости до масштабів жахливої трагедії людства. Вічна пам’ять жертвам Голокосту!

Олена Куракіна,

голова циклової комісії гуманітарних дисциплін

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook