5 жовтня – Всесвітній день вчителя

5 жовтня 2021 року

 

 

Кожен день календаря ознаменовує якесь свято: офіційне чи неофіційне, серйозне чи жартівливе. Сьогодні на календарі 5 жовтня. У США це День яблучної запіканки, День «Зроби що-небудь приємне», День дитячого здоров'я, День «Будь прикольним», День «Поцілунок борця». В Австралії 5 жовтня відзначають День праці, у Болівії – День інженера, на Фолклендських островах – День видобутку торфу, в Таджикистані – День державної мови, в Індонезії – День Збройних сил, у Португалії – День Республіки.

     А от у 1994 році ЮНЕСКО проголосила цей день Всесвітнім днем учителя (World Teaches 'Day). Історичною передумовою для заснування Дня вчителя стала Спеціальна міжурядова конференція про статус вчителів (Special Intergovernmental Conference on the Status of Teachers), яка відбулась 5 жовтня 1966 року в Парижі. У результаті представниками ЮНЕСКО та Міжнародної організації праці був підписаний документ «Рекомендації щодо статусу вчителів» (Recommendation concerning the Status of Teachers). Крім того, 5 жовтня 1997 року Генеральна конференція ЮНЕСКО прийняла Рекомендації про статус викладацьких кадрів вищих навчальних закладів.

     Тож, незважаючи на те, що день працівників освіти в Україні відбуяв жовтим листом і квітучими айстрами минулої неділі, свято вчителів продовжується, а творчі колективи кафедри культурології підготували до нього творчий проєкт. Дивіться і насолоджуйтусь, дорогі колеги! Зі святом!

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook