Удосконалення змісту стандартів вищої освіти з обліку і оподаткування - у полі зору науковців

2 жовтня 2021, 20:47
   27-28 вересня 2021 року на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки відбувся Круглий стіл у рамках розширеного засідання підкомісії з обліку і оподаткування науково-методичної комісії з бізнесу, управління та права.
   У засіданні підкомісії НМК взяли участь представники провідних навчальних закладів України, зокрема: Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, Волинський національний університет імені Лесі Українки, Мукачівський державний університет, Львівський торговельно-економічний університет, Національний університет «Львівська політехніка», Національного університету біоресурсів та природокористування, Державний університет «Житомирська політехніка», Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Західноукраїнського національного університету, Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, Чорноморського національного університету імені Петра Могили, ДУ «Одеська політехніка», Миколаївського національного аграрного університету, Полтавського державного аграрного університету, Івано-Франківського національного технічного університету нафти та газу, Ужгородський національний університет, Поліського національного університету, Національного університету кораблебудування ім. Адмірала Макарова, Запорізького національного університету, Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу НРЗВО "Кам'янець-Подільський державний інститут", Сумського державного університету та інші.
   
     Національний університет біоресурсів і природокористування представляли: д.е.н., професор, завідувач кафедри обліку та оподаткування Любов Гуцаленко та д.е.н., професор, завідувач кафедри статистики та економічного аналізу Інна Лазаришина.
   З вітальним словом до учасників заходу звернулися ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось та голова підкомісії з обліку і оподаткування НМК Микола Бондар, які акцентували увагу на проблемах, що мають місце при підготовці фахівців зі спеціальності «Облік і оподаткування», відзначили актуальність обговорення питань щодо визначення напрямів подальшого розвитку спеціальності та необхідності проведення таких наукових заходів.

    У рамках заходу обговорено пропозиції щодо внесення змін у зміст Стандартів вищої освіти за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» для першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів, а також мали місце дискусії щодо вирішення проблемних питань, які виникали та потребували вирішення при розробці навчальних планів, ОПП, ОНП та в процесі проходження акредитацій в різних ЗВО.

 

 

    Також визначено підходи та розроблено пропозиції до формування освітнього процесу, що спрямовані на підвищення якості підготовки фахівців з обліку і оподаткування.

   Щира подяка організаторам Миколі Бондару та Ірині Садовській за професійний підхід, цікаві дискусії, безцінний досвід, динамічність та професіоналізм проведення заходу!
 
Любов Гуцаленко, 
завідувач кафедри обліку та оподаткування,

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook