Родина Гуманітарно-педагогічного факультету піклується про своє поповнення

30 вересня 2021 року

29 вересня у межах проведення загальноуніверситетського Дня відкритих дверей для випускників шкіл Київської області майбутні абітурієнти відвідали Гуманітарно-педагогічний факультет.

Розпочалося свято із знайомства з нашим факультетом на стадіоні університету. Яскраво оформлена кафедрою соціальної роботи та реабілітації палатка, вигідно розміщена на вході до стадіону, не залишилася без уваги фактично кожного із присутніх школярів. Тому студентам кафедри, які разом із викладачами на чолі із Іриною Сопівник представляли свою спеціальність, довелося дуже багато працювати. Відповіді на численні запитання, демонстрація методів реабілітації, захоплюючи розповіді про цікавинки у навчанні – далеко не повний перелік того, що довелося їм виконувати. Також абітурієнти зацікавилися й палаткою кафедри психології. Адже багато школярів, за їх зізнаннями мріють здобути саме цей фах.

Після виступів ректора НУБіП України професора Станіслава Ніколаєнка, директора департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Жанни Осипенко, відповідального секретаря приймальної комісії Сергія Ковалевського та яскравого вітання кафедри культурології нашого факультету під орудою Ірини Майданюк абітурієнти отримали можливість ознайомитися із третім навчальним корпусом, у якому їм поталанить навчатися вже наступного вересня. Далі відбувалася зустріч із деканом Гуманітарно-педагогічного факультету Інною Савицькою, яка представила спеціальності факультету, розкрила можливості, що надає університет своїм студентам, запевнила у готовності і разом із заступником декана Аллою Кравченко представила міжнародні програми з іншими університетами світу.

А далі на випускників чекали кафедри нашого факультету.
Розгорнув свою роботу центр соціально-психологічної реабілітації, який працює при кафедрі соціальної роботи та реабілітації, де кожен бажаючий гість зміг пригоститися гарячим чаєм та солодощами, проконсультуватися з приводу вступу з викладачами: професором Ніною Тверезовською, Антоніною Наконечною, Каріною Власенко, Русланою Білик, Ярославою Вегерою та Богданом Опальчуком, а також аспіранкою Вікторією Будегай. Особисті приклади та життєві історії наших викладачів були покликані мотивувати та щебільше пояснювати можливості для розвитку і навчання наших студентів у майбутньому.


Всім охочим пропонували також пограти у ігри для вуличної анімації, базу яких кафедра планує постійно оновлювати і збільшувати.

 

Доценти кафедри іноземної філології і перекладу Валентина Стрілець і Анна Монашненко розповіли учням опорного закладу освіти «Новозаліський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів-заклад дошкільної освіти» Бородянської селищної ради Київської області про переваги навчання за спеціальністю «Філологія. Германські мови та літератури (переклад включно) перша – німецька», дисципліни, вивчення яких допоможе стати висококваліфікованими галузевими перекладачами з двох іноземних мов, та можливостями працевлаштування. Особливий інтерес у старшокласників викликала інформація про навчання в Чеському Університеті Пардубіце в рамках програми Еразмус+ та в Поморській академії в Слупську (Польща) за програмою подвійних дипломів. Прогулянка Ботанічним садом та яскрава фотосесія завершили цей багатий на події день, який стане для закоханих у філологію юнаків і дівчат першою сходинкою на шляху до омріяної професії.

Сьогодні радо відкрили двері для абітурієнтів кафедра філософії та міжнародної комунікації. До кафедри завітали гості з Бориспільського району. Учні одинадцятого класу та їх класний керівник поспілкувалися з завідувачем кафедри Валентиною Культенко, яка розповіла про умови вступу, прохідні бали та представила викладачів своєї кафедри. Що б зацікавити абітурієнтів спеціальністю «Міжнародні відносини» доктор політичних наук Андрій Гольцов розповів про особливості даної спеціальності, про те, що міжнародні відносини на сьогодні є перспективною галуззю особливо в Україні.

 

Далі викладачі кафедри запропонували абітурієнтам познайомитися з кампусом та Ботанічним садом. Під час прогулянки в невимушеній атмосфері природи одинадцятикласники задавали вже більше запитань та отримували кваліфіковану відповідь на них.
Випускники шкіл, для яких професійне майбутнє в журналістиці, не тільки дізналися від завідувача кафедри журналістики та мовної комунікації Наталії Костриці і доцента Олени Балалаєвої про переваги навчання в НУБіП України на гуманітарно-педагогічному факультету на спеціальності "Журналістика", а й змогли побачити, як студенти-журналісти навчаються на практиці, беручи інтерв_ю в майбутніх абітурієнтів, знімаючи цікаві кадри. Крім того, змогли спробувати, як це - працювати в кадрі.

Кафедра романо-германських мов і перекладу підготувала яскраво оформлений змістовний буклет про спеціальність «Філологія (Англійська мова)». Абітурієнти шкіл Києва та Київської області взяли активну участь у діалозі зі студентами другого курсу та викладачами кафедри. Зазвичай, їх зацікавили такі питання: про фахові дисципліни на першому курсі, студентське життя та самоврядування, особливості практик та їх проведення.

Учні шкіл були запрошені на випускову кафедру, де у дружній і невимушеній атмосфері продовжили спілкування. Студенти другого курсу для гостей провели цікавий англомовний квест, запропонували вікторину «Чи знаю я англійську літературу?». Зустріч продовжилася бесідою за чаєм зі смаколиками. Учнів ознайомили з програмою Осінньої школи «Юний філолог», Конкурсом про найкращий переклад. Віримо, що ці учні – потенційні студенти спеціальності «Філологія (Англійська мова)!
Колектив кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гостинно приймав абітурієнтів – учнів 11-го класу Мирненської ЗОШ 1-3 ступенів Воронківської сільської ради (Київська обл.), яких супроводжувала класний керівник Наталія Лупан, які отримали докладну інформацію з питань, що їх цікавили щодо спеціальності міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії: умови вступу, особливості навчання та перспективи працевлаштування. Також абітурієнтів було докладно проінформовано про переваги навчання та здобуття освіти саме на нашому факультеті, про ті великі можливості, які отримує кожен студент для навчання, саморозвитку і дозвілля. Учні отримали інформацію про пріоритетні напрями навчання, подвійні дипломи, безкоштовне стажування за кордоном, олімпіаду для вступників.

Тепла дружня розмова, щирі посмішки, приємне частування – це не про зустріч давніх друзів, не про сімейний вечір. Це – про зустріч викладачів кафедри педагогіки із майбутніми абітурієнтами. На кафедру завітали учні Богуславської спеціалізованої школи №1, Богуславського ліцею № 2, Богуславського НВО «Ліцей №3-МАН», Ірпінського ліцею НУБіП України на чолі з директором Світланою Березинець, Обухівського академічного ліцею разом зі своїми наставниками: педагогами, директорами шкіл, класними керівниками.

Завідувач кафедри Руслан Сопівник заворожив присутніх розповіддю про величний університет, елітний факультет та інтелектуальну кафедру педагогіки. Блиск в очах майбутніх вступників, велика кількість змістовних запитань, небажання залишати кафедру свідчили про одне: учні відчули атмосферність зустрічі, зацікавились навчання на гуманітарно – педагогічному факультеті. Теплоті зустрічі сприяла і присутність на ній студенток-третьокурсниць спеціальності «Професійна освіта» Вікторії Черепяної, Ольги Кисленко, Аміни Артемчук, Тетяни Цимбал, Юлії Снігир. Посилання на сторінки НУБіП України у соціальних мережах, сканування PR-кодів із посиланнями, обмін телефонними номерами – молодь визначає траєкторію спілкування з використанням новітніх інформаційно-комунікаційних технологій. Асистент кафедри Надія Діра, яка залучила до участі у профорієнтаційній зустрічі учнів із м. Васильків, із задоволенням відповідала на питання присутніх про особливості освітнього процесу в університеті, про особливості вступу, про можливість отримання подвійного диплома.

Остаточну оцінку успішності проведеного сьогодні заходу поставить вступна кампанія 2022 року. Попередній підсумок – кількість абітурієнтів з Київщини, які зацікавилися професіями нашого факультету, перевищив наші очікування! Залишається тримати високу планку задля подальшого збільшення студентської родини Гуманітарно-педагогічного факультету.

Деканат Гуманітарно-педагогічного факультету,
завідувачі випускових кафедр

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook