ПрАТ «Костопільський завод скловиробів» – лідер з випуску скляної тари в Україні, нарощує свої потужності

23 вересня 2021 року
 

23 вересня 2021 р. студенти економічного 31-М групи, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент» та студенти 31-П групи спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» відвідали одне із найбільших підприємств Рівненщини, ПрАТ «Костопільський завод скловиробів» з викладачем фахових дисциплін Балдич Людмилою Володимирівною та завідувачем економічного відділення Мартиновою Іриною Миколаївною.

На підприємстві було проведено бінарне заняття з дисциплін «Управління якістю» «Маркетинг» та «Комерційна діяльність» у формі екскурсії.

Працівник відділу охорони праці Наталія Іванівна провела для студентів інструктаж з техніки безпеки а начальник відділу виробництва Чорний Валерій Володимирович розповів студентам про організаційну структуру підприємства , функціонування відділу маркетингу, відділу збуту та служби якості продукції.

У січні 2021р. ПрАТ «Костопільський завод скловиробів» пройшов ресертифікаційний аудит за стандартом BRC (Global Standard for Packaging Materials Issue 6) з позитивним результатом.

BRC GS – це міжнародний визнаний стандарт, який визначає вимоги до виготовлення упаковки та пакувальних матеріалів, що використовуються в упаковці та наповнення харчових продуктів, а також для косметики, туалетних приналежностей та інших споживчих товарів та матеріалів. Cтандарт широко використовується в країнах Європейського Союзу, Північній та Південній Америці, на Середньому та Далекому Сході.

Сертифікація згідно міжнародного стандарту BRC для «Костопільський завод скловиробів», представляє собою надійний інструмент управління безпечністю та якістю харчової продукції при поставках в роздрібні торгові мережі.

Валерій Володимирович провів цікаву екскурсію по підприємству: показав студентам сучасне обладнання та технології від провідних компаній на ринку скляної галузі таких як «Emhart» та «Bottero». Недавно було встановлено ще одну піч і склоформуючі машини. Технічні потужності підприємства дають змогу виготовляти в рік 370 млн. шт. скловиробів, склозавод є п’ятим серед виробників скляної тари в Україні.

На підприємстві виготовляється харчова, парфумерна та медична тара. До недавнього часу лише Костопільський склозавод виготовляв тару для компанії «Рерsico». На сьогоднішній день підприємство виготовляє пляшки місткістю від 40 мл для парфумерної галузі до пляшок місткістю 2 літра.

Підприємство досить потужно експортує свою продукцію, це понад 60 % виробів, у такі країни: Польща, Угорщина, Словачинна, Туречинна, Іспанії, Азейбаржан, Білорусія, у перспективі планують вийти на ринок Італії.

На даний час на підприємстві задіяні до 500 працівників. Бригади робітників працюють у чотири зміни. Колектив підприємства розвивається швидкими темпами, займається пошуком та залученням до роботи на виробництві висококваліфікованих спеціалістів (операторів та налагоджувальників склоформуючих машин), організовує їх підготовку.

Студентам неймовірно сподобалась екскурсія, вони були вражені сучасним обладнанням, технологією виробництва та масштабами ПрАТ «Костопільський завод скловиробів». Крім даних про підприємство, майбутні підприємці і менеджери отримали основні відомості про можливе місце роботи та відповіді на всі питання, які їх цікавили.

Висловлюємо щиру подяку голові правління Кучеруку А. С. та начальнику відділу виробництва Чорнму В. В. за проведене заняття та екскурсію по виробничих цехах підприємства, за можливість побувати на даному підприємстві та за корисну інформацію яка допоможе майбутнім підприємцям і менеджерам успішно розвиватись в своїй справі.

Людмила Балдич, викладач;

Лілія Сєргєєва староста 31-М групи

  


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook