На Житомирщині лісовій охороні вручили нову техніку

20 вересня 2021 року
Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства

 5 сучасних автомобілів та майже сотню мотоциклів отримала сьогодні лісова охорона державних лісогосподарських підприємств Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства.
Ключі від транспорту вручали заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Victor Smal, начальник Житомирського ОУЛМГ Віктор Сахнюк та голова Житомирської державної адміністрації Віталій Бунечко.
Цей транспорт - легкий та маневрений, пристосований до бездоріжжя. Це значно спростить патрулювання, забезпечить оперативне реагування на скоєння лісопорушень, а також вчасне виявлення лісових пожеж.
Вручення автотранспорту відбулося з нагоди професійного свята - Дня працівника лісу. Уся техніка придбана за власні кошти підприємств.
«Мені надзвичайно приємно сьогодні перебувати на Житомирщині та розділити з вами радість свята, - звернувся до лісівників Житомирщини Віктор Смаль. - Мені приємно бачити охайні ліси Житомирщини, розвинену інфраструктуру, та успішні лісогосподарські підприємства. Ми в Держлісагентстві, в свою чергу, також робимо все можливе, щоб покращити рівень ведення господарювання в галузі. До прикладу, в напрятку діджиталізації запустили систему визначення лісових пожеж, яка дає змогу скоротити час від виявлення до початку ліквідації в рази. Надзвичайно приємно, що Житомирщина стає потужнішою у всіх напрямках лісогосподарські діяльності і наші напрацювання не проходять даремно. І, хочемо запевнити, що рівень господарювання й надалі буде вищим і вищим.
В цьому році підприємства Житомирського ОУЛМГ придбали 8 пожежних автомобілів та 2 лісовозних, 36 тракторів, 49 легкових автомобілів, понад півтори сотні мотоциклів та іншу техніку. На ці придбання витрачено 74,3 млн. грн.

 

Джерело: Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://zt-lis.gov.ua/pres-sluzhba/novina/article/na-zhitomirshchini-lis...

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook