Укртрансбезпека – потужний партнер механіко-технологічного факультету в організації практичного навчання студентів

17 вересня 2021, 13:51
    Виробнича практика є невід’ємною складовою освітнього процесу і необхідним елементом підготовки справжнього фахівця, оскільки дозволяє на практиці закріпити знання і навички, здобуті під час вивчення фахових дисциплін.
  У минулому році механіко-технологічний факультет розпочав тісну співпрацю з Державною службою України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпекою) – центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань безпеки на наземному транспорті.
Згідно досягнутих домовленостей та укладених договорів Укртрансбезпеку та її регіональні підрозділи було включено до переліку баз практики механіко-технологічного факультету для проходження виробничої практики студентів ОС «Бакалавр» та «Магістр» спеціальності «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)». Керівництво Державної служби України з безпеки на транспорті увійшло до складу ради роботодавців факультету.
   Так, студенти факультету – бакалаври третього курсу та магістри другого року навчання – проходять виробничу практику у відділі з провадження систем автоматичної фіксації порушень Департаменту державного контролю на транспорті. Під час виробничої практики студенти здійснюють моніторинг транспортної ситуації за допомогою системи автоматичної фіксації порушень;беруть участь у заходах з контролю за дотриманням вимог нормативно-правових актів щодо забезпечення безпеки руху на автомобільному транспорті, зокрема, передбаченому законодавством контролі за перевезеннями пасажирів і вантажів автомобільним транспортом; беруть участь у підготовці матеріалів для розробкирекомендацій, проєктів програм та інших нормативно-правових актів з питань, які відносяться до безпеки на транспорті тощо. 

   Приємно відзначити, що під час проходження виробничої практики студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України продемонстрували високий рівень знань та виконавську дисципліну, а низка студентів механіко-технологічного факультету отримали запрошення на працевлаштування в структури Державної служби України з безпеки на транспорті.

Механіко-технологічний факультет та кафедра транспортних технологій та засобів у АПК вдячні за тісне співробітництво та підтримку Державній службі України з безпеки на транспорті.

 

Вячеслав Братішко,
декан механіко-технологічного факультету
Лілія Савченко,
завідувач кафедри транспортних технологій
та засобів у АПК

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook