Збори кураторів академічних груп механіко-технологічного факультету: обговорення освітньо-виховної діяльності в поточному навчальному році

17 вересня 2021 року
   Перші тижні поточного навчального року, як правило, проходять у зосередженій побудові векторів освітнього та виховного процесів, встановлення довіри і контактів першокурсників із студентами старших курсів, органами студентського самоврядування та адміністрацією факультету. В такому форматі розвитку діяльності факультету, суттєву роль відіграє майстерність і мудрість кураторів академічних груп. Основні шляхи роботи наставників академічних груп спрямовані на формування колективів в студентському середовищі, підтримку розуміння навчального процесу, забезпечення динаміки виховної складової освітньої діяльності, вивчення та контроль житлово-побутових умов студентів, які проживають у гуртожитку. Саме цим складовим навчально-виховного процесу, 9 вересня 2021 року, були присвячені збори наставників академічних груп механіко-технологічного факультету.

   Декан факультету В’ячеслав Братішко, наголосив на відповідальному спрямуванні зусиль кураторів на посилення профорієнтаційної роботи студентськими колективами, адже, саме від студентів, які навчаються, майбутні абітурієнти отримують вичерпну інформацію про заклад вищої освіти, що суттєво впливає на їхній вибір. 
   Декан, також, озвучив кількісний показник проживаючих студентів у гуртожитку №5, звернув увагу на результати перевірок санітарного стану кімнат, наголосив на необхідності активної роботи наставників в організації побутового простору здобувачів вищої освіти, вихованні моральних якостей, контролю дотримування студентами правил внутрішнього розпорядку в кампусі. Наставник повинен, постійно, надавати допомогу студентам у вирішенні проблем, пов'язаних з навчанням та соціально-побутовими умовами, повинен мати зв'язок з батьками студентів, своєчасно реагувати на проблеми, які треба вирішувати в студентському житті.
   Заступник декана Ігор Сівак, висвітлив, для обговорення, розроблений графік чергування наставників академічних груп у гуртожитку №5, на вересень – листопад поточного семестру. Графік передбачає щоденне відвідування кураторами гуртожитку, з метою проведення співбесід, роз’яснювальної та виховної роботи в студентському середовищі. Студенти повинні жити в здоровому морально-психологічному кліматі, встановлювати нормальні стосунків між собою в мікроколективах житлових кімнат, вести здоровий спосіб життя. Для цього потрібна допомога ерудованого наставника з широким кругозором знань і досвідом практичної роботи. Крім того, студент повинен психологічно відчувати, що він знаходиться в полі діяльності куратора.
   Загальним рішенням зборів, графік чергування був затверджений.
   На зборах, також, обговорені питання діяльності студентів у навчальному процесі, громадському житті та культурно-виховній роботі.


Ігор Сівак, заступник декана механіко-технологічного факультету з навчальної та виховної роботи
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook