Ювілейні урочистості, присвячені 20-річчю відділення програмування

15 вересня 2021 року
 

15 вересня 2021 року в палаці культури та спорту «Хімік» відбулися ювілейні урочистості з нагоди двадцятиріччя відділення.

Відділення програмування розпочало свій шлях на початку 2000 року. Саме тоді колектив, тоді ще Рівненського державного аграрного технікуму отримав диплом за зайняте перше місце в республіканському огляді-конкурсі на кращу лабораторію комп’ютерної техніки серед вищих аграрних закладів освіти І-ІІ рівнів акредитації. Впровадження з ініціативи директора, заслуженого працівника освіти України Корсуна Ярослава Петровича, комп’ютерних технологій у навчальному закладі, створення Комп’ютерно-інформаційного центру, Інтернет-клубу, зростання попиту на фахівців програмування поставило на порядок денний питання про відкриття нової спеціальності.

Як результат у 2001 році було здійснено перший набір абітурієнтів за спеціальністю «Програмування для електронно-обчислювальної техніки і автоматизованих систем». Минуло 20 років як було здійснено перший набір абітурієнтів на відділенні програмування. За цей час здобуто чимало перемог, пройдено довгий шлях з підготовки майбутніх фахівців у галузі інформаційних технологій.

У 2004 році було спеціальність було успішно акредитовано. Експертна комісія розглянула подану Рівненським коледжем акредитаційну справу та констатувала, що навчальний процес забезпечує висококваліфікований викладацький склад, здатний навчати і виховувати студентів на рівні сучасних вимог.

З нагоди ювілейних урочистостей до вітального слова був запрошений директор коледжу, заслужений працівник освіти України, Корсун Ярослав Петрович, який зазначив, що минуло двадцять років з того часу, як у нашому навчальному закладі розпочалась підготовка спеціалістів з програмування. За два десятиліття зроблено і досягнуто чимало. Випускники відділення програмування стали успішними фахівцями. Серед них є провідні спеціалісти ІТ-компаній Рівного, а також ІТ-спеціалісти підприємств найрізноманітніших сфер діяльності. Вони всі є нашою гордістю. Особливо приємно, що колишні випускники, закінчивши навчальні заклади, впродовж всієї історії існування відділення поверталися і повертаються працювати у свою альма-матер, щоб примножувати славу коледжу. Серед них Куделя Оксана Олексіївна, Масталярчук Євгеній Володимирович, Панасюк Василь Олексійович, Стрик Павло Миколайович, Кондюк Сергій Миколайович, Артемчук Вікторія Ігорівна.

Під час святкування ювілейних урочистостей свої музичні вітання усім присутнім дарували: вокальний ансамбль «Вишиванка»; студент відділення програмування Шах Владислав та його партнерка по танцю студентка 11-Д групи Зварич Софія; студентка юридичного відділення Данилець Аліна; танцювальний колектив «Полісянка»; вихованець Клеванської школи-інтернату Сергій Броновицький, студенти відділення програмування.

Нові горизонти перед закладом в цілому та відділенням зокрема відкрилися після входження у структуру Національного університету біоресурсів і природокористування України. На урочистості з вітальним словом завітали Олександр Володимирович Санченко, начальник Відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання та Дмитро Юрійович Касаткін, кандидат педагогічних наук, доцент  кафедри комп’ютерних систем і мереж факультету інформаційних технологій НУБіПякі вручили нагороди: почесну грамоту та пам’ятний знак Рівненської обласної ради Корсуну Ярославу Петровичу, директору коледжу, заслуженому працівнику освіти України та Якимчук Ірині Олександрівні, завідувачу відділення програмування коледжу; почесну грамоту Департаменту агропромислового розвитку Рівненської обласної державної адміністрації Коту Василю Васильовичу, кандидату технічних наук, викладачу програмування та інформаційних дисциплін та Собко Валентині Григорівні, кандидату технічних наук, викладачу програмування та інформаційних дисциплін; подяку Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти Масталярчуку Євгенію Володимировичу, інженеру-електроніку, викладачу програмування та інформаційних дисциплін та Нікітській Оксані Віталіївні, викладачу програмування та інформаційних дисциплін.

Ступеневу освіту наші випускники мають можливість здобувати у Національному університеті водного господарства та природокористування, Рівненському державному гуманітарному університеті, Західноукраїнському Національному університеті. На урочистий захід завітали з привітальними промовами представники Національного університету водного господарства та природокористування – Андрій Ярославович Бомба, професор, доктор технічних наук, кандидат фізико-математичних наук, професор кафедри комп’ютерних наук та прикладної математики та Юрій Васильович Турбал, завідувач кафедри комп’ютерних наук та прикладної математики. Також з двадцятою річницею відділення привітали зі сцени представники Рівненського державного гуманітарного університету Юлія Валеріївна Батишкіна, завідувач кафедри інформатики та прикладної математики та Володимир Андрійович Сяський, кандидат технічних. наук, доцент кафедри інформатики та прикладної математики. Своє привітання надіслали друзі з Західноукраїнського Національного університету, яке було зачитано під час проведення урочистостей. Дякуємо Миколі Петровичу Диваку, декану факультету комп’ютерно-інформаційних технологій за гарні слова.

Наші випускники ціняться не тільки завдяки своїм теоретичним знаннями, а й практичним компетентностям. Таких результатів ми досягаємо завдяки тісній співпраці з ІТ кластером Рівного до складу якого входять не тільки провідні заклади вищої освіти міста, а й ІТ компанії. До слова були запрошені: Святослав Надозірний, ТзОВ «Комтехсервіс»; Вікторія Жовтобрюх, компанія Mindy Teams Rivne; Юлія Якимюк, компанія Заграва Геймс.

Ювілей – поважна дата, яку варто відзначати в поважному товаристві тих, хто тут навчався і хто навчав. Коледж може пишатися своїми освітніми традиціями і на їх основі творити свою нову історію, авторами якої є сьогоднішні працівники закладу освіти. Перші наші студенти були під крилом завідувача землевпорядного відділення Бусленко Галини Михайлівни. По мірі того, як контингент студентів збільшився у 2004 році було створено відділення програмування, яке очолив Новіцький Сергій Броніславович. Студенти відділення привітали Галину Михайлівну та Сергія Броніславовича квітами, а зал оплесками. У 2016 році завідувачем відділення було призначено Якимчук Ірину Олександрівну, яка була запрошена до вітального слова.

З нагоди 20-річчя відділення програмування по коледжу підготовлено наказ про нагородження працівників та студентів відділення програмування. За вагомий особистий внесок у навчання і виховання студентської молоді, активну участь у громадському житті коледжу нагородили преміями: Кота Василя Васильовича, к.т.н., викладача програмування та інформаційних дисциплін, Куделю Оксану Олексіївну, голову циклової комісії програмування та інформаційних дисциплін, Панасюка Василя Олексійовича, завідувача навчальної лабораторії «Комп’ютерно-інформаційний центр»; нагородили грамотами: Новіцького Сергія Броніславовича, завідувача лабораторії навчальної бухгалтерії, Стрика Павла Миколайовича, викладача програмування та інформаційних дисциплін; нагородили подяками: Черняк Тетяну Григорівну, викладача програмування та інформаційних дисциплін, Кондюка Сергія Миколайовича, інженера-програміста, завідувача Міжкафедральної навчальної лабораторії. Також нагородили преміями студентів відділення: Самолюка Віталія Петровича, студента 6-ІПБ групи; Шварц Анастасію Олександрівну, студентку 41-ІП групи; нагородили грамотами: Шамшина Сергія Дмитровича, студента 6-ІПБ групи, Рудніка Олександра Вікторовича, студента 43-ІП групи; нагородили подяками: Окренець Руслану Сергіївну, студентку 42-ІП групи, Гарасюка Анатолія Володимировича, студента 41-ІП групи.

Чудовою традицією відділення є посвята у першокурсники. Студентів, що вступили на відділення урочисто привітали з приєднанням до великої родини програмістів коледжу та вручили їм подарунки.

Студенти відділення програмування не тільки старанно навчаються, а й проводять активну громадську діяльність. Головою студради коледжу була Баглай Оксана, Віннічук Ігор – голова студентської ради гуртожитку, кращим студентом року були: Раннєв ІлляТрофимчук ВадимТрофимчук Сергій, стипендіатом Верховної ради України був Дикий ОлександрСтрик Павло, Кухарчук Людмила.

Не залишили нас без привітань і представники і представники Клеванської школи-інтернат, адже студенти відділення програмування започаткували хорошу традицію проводити благодійні акції для вихованців закладу.

Викладачі відділення програмування є активними учасниками обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки. Беруть активну участь в олімпіадах, конференція. На базі коледжу неодноразово проводились засідання методичного об’єднання. Тому до вітального слова були запрошені методист ради директорів Процюк Віталій Кононович та голова методичного об’єднання Марценюк Микола Васильович.

Колектив коледжу – це велика родина, де панує атмосфера взаємодопомоги, взаєморозуміння. То ж зі святом своїх колег прийшли привітати керівники структурних підрозділів: Гулюк Сергій Іванович, завідувач юридичного відділення; Мартинова Ірина Миколаївна, завідувач економічного відділення; Люльчик Вадим Олександрович, завідувач технічного відділення; Балдич Людмила Володимирівна, методист коледжу; Пастушенко Наталія Володимирівна, методист заочного відділення; Бурячинська Людмила Василівна, завідувач бібліотечно-інформаційного центру; Рафальський Олег Антонович, керівника фізичного виховання. Від колег привітальну промову виголосила Балдич Людмила Володимирівна.

Сьогодні на відділенні програмування навчається 398 здобувачів освіти, а фундаментальні теоретичні знання та практичні навики надають їм 40 науково-педагогічних та педагогічних працівників. Відділення програмування – це не тільки студенти і викладачі, а й потужна матеріально-технічна база. На рахунку відділення 294 персональних комп’ютери, які розміщені у структурних підрозділах, навчальних кабінетах і лабораторіях Комп’ютерно-інформаційного центру. Співробітники Комп’ютерно-інформаційного центру є завідувачі лабораторій та лаборанти, що виконують роботи із забезпечення навчального процесу у комп’ютерних кабінетах та лабораторіях, а також здійснюють обслуговування техніки та її налаштування.

Зусилля колективу відділення спрямовані саме на підготовку не просто фахівця, який володіє вузькопрофесійними знаннями і навичками праці, а фахівця-діяча, соціально-мобільну особистість, яка уміє працювати з людьми, може бути здібним організатором, не байдужим до громадського життя, здатна захистити власні інтереси та інтереси свого колективу. Завдяки обміркованим діям викладачів на заняттях не просто навчають окремо взятим дисциплінам, а створюють різноманітні, наближені до життя виховні моменти, які спонукають студентів більш вмотивовано вивчати фахові дисципліни з метою в майбутньому бути конкурентоспроможними на національному ринку праці.

Головною дійовою особою нашого навчального закладу і відділення програмування – є студенти. Завершальною подією заходу став виступ студентів відділення програмування з вітальною піснею, яка була написана ними спеціально з нагоди святкування 20-річчя відділення програмування.

 Оргкомітет ювілейних урочистостей 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook