У «Колоса» - гран-прі на міжнародному фестивалі у Болгарії

16 вересня 2021 року

 Останнім часом світ не на жарт змінився. Причина цьому - пандемія та карантин, що вирують довкола. Проте цей же світ потребує краси і радості, які може подарувати мистецтво. І про це жодного дня не забували учасники хорової групи народного ансамблю пісні і танцю «Колос» ім. С.А. Семеновського, яким протягом майже двох років доводиться займатися дистанційно, щоб зберегти майстерність, продовжувати готувати програми для виступів на фестивалях і конкурсах різного рівня. Чого це вартує, знає, мабуть,  лише  керівник хорової групи старший викладач кафедри культурології Володимир Якович Якимчук, адже саме йому вдалося не лише зберегти основний склад колективу, а й залучити до нього талановите поповнення.

         І якою ж радістю було для «Колоса» запрошення на Міжнародний  конкурс  FOLK MUSIC 2021 у м. Балчик (Болгарія), ще й не онлайн, а на самісінькому морському узбережжі  !   

         Перед виїздом – щоденні кількагодинні репетиції і своєрідна апробація виступу – фестиваль-конкурс « Літочки запрошують таланти»,  де «Колос» завоював  Гран-Прі.

         І от – довгоочікувана поїздка в Болгарію. Спочатку – дорога і репетиції в автобусі, а потім -  екскурсії, вже прохолодне морське узбережжя і знову репетиції, репетиції, репетиції…  Та результат, як завше у «Колоса», - феєричний:  GRAND PRIX Міжнародного конкурсу FOLK MUSIC 2021.

         Мабуть, саме під час цієї поїздки, ті молоді люди, які вперше подорожували з «Колосом» і представляли наш університет і всю Україну на Міжнародному конкурсі, відчули дух цього славетного колективу, дух дружби, розуміння, підтримки, єднання.

         «Далі буде ще яскравіше, я точно знаю. Вас чекають непідкорені гори, незвідані країни та численні перемоги скрізь, де ви представлятимете Україну. Тримайтеся купи. І бережіть те, що маєте. Старші вже знають, що “Колос” - це сім’я, молодші тільки починають у цьому переконуватись. “Колос” - це такий сивочолий вже дідуган, йому 63, але навіть у такому поважному віці його очі горять, голос дзвенить та розливається стоголоссям по всіх усюдах, закохуючи в українську пісню все більше людей. Сподіваюсь, у грудні у нас буде можливість це довести», - побажала «Колосу» на своїй сторінці у соцмережах  Марія Бровінська.

         І ми вітаємо  «Колос»  із перемогами з вірою в те, що пандемія не завадить цьогорічній зустрічі випускників, а над Голосіївським  парком знову потужно розіллється «Реве та стогне Дніпр широкий».

Ірина Майданюк,

завідувач кафедри культурології

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook