Студенти-екологи корисно та пізнавально проводять кожну хвилину в університеті

14 вересня 2021, 9:00
     Ось і промайнули три тижні відколи до лав студентів нашого університету на факультет захисту рослин, біотехнологій та екології приєдналися творчі та активні майбутні фахівці з охорони та захисту навколишнього природного середовища.

     Так, молодь з різних куточків України об’єдналась для спільної мети – отримання дипломів зі спеціальності «Екологія». Вже від початку навчального процесу студенти проявили себе як вільнодумні та наполегливі, з неймовірним бажанням навчатися, а також з великим стремлінням брати участь у різноманітних екологічних проєктах, семінарах, конференціях та наукових екологічних гуртках.
     У колишніх школярів, які відтепер носять почесне звання студентів-екологів, настала відповідальна, хвилююча та водночас приємна сходинка життя – новий етап, перші заняття, студентський колектив, університетська місцевість, нові враження. Куратори груп першого курсу завзято почали знайомити студентів з університетом – затишною домівкою, джерелом дружби та підтримки найближчі 5 років.

     На екскурсії-прогулянці першокурсники познайомилися з Ботанічним садом, який межує із заповідною територією Національного природного парку «Голосіївський», а також з парком культури та відпочинку. Студенти були вражені кількістю унікальних та типових видів рослин, дерев місцевої і світової флори. Під час прогулянки по території, вони зустріли велику кількість скульптур, серед яких різноманітні жителі лісу, німфи, доісторичні тварини, облаштовані еко-класи для навчань надворі та майданчик для проведення святкових заходів.

     Відвідали музей, де отримали інформацію про історію становлення Національного університету біоресурсів і природокористування України. Наглядно побачили це в історичних документах та речах. Слухали цікаву розповідь про розвиток сільського господарства на теренах України, а також про історію створення самого музею.

     Прийняли участь в азартному квесті, що організувала бібліотека. Під час квесту, в ігровій формі, ознайомилися з розташуванням каталожних залів, опанували навики користування алфавітним та систематичним каталогом, відділом обслуговування студентів факультету, побували в книгосховищі.

     Першокурсники мали змогу ознайомитися із культурно-просвітницькими колективами університету та факультету, вибрати заняття для душі – студентський театр, ансамбль пісні і танцю, студія академічного співу, духовий оркестр, академічний хор, художня студія, ансамбль бального танцю.
     Також, студенти-екологи встигли провести численні цікаві хімічні експерименти в лабораторії та засвоїти отриманий матеріал на практиці.


Батрак Наталія та наставники 1 курсу
спеціальності «Екологія»
Віта Строкаль, Марина Ладика, Людмила Вагалюк

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook