Вивчаємо основні тенденції використання цифрових технологій

7 вересня 2021 року

07 вересня 2021 р. викладачі коледжу взяли участь у семінарі, організованому для педагогічних і науково-педагогічних працівників гуманітарно-педагогічним факультетом НУБіП України. Семінар «Школа педагогічної майстерності» передбачений календарним планом і буде діяти впродовж 2021-2022 н. р. Відкрив семінар і став його модератором Шинкарук В. Д., д. ф. н., професор, проректор з науково-педагогічної роботи. Мета семінару – підвищення якості освітнього процесу, посилення теоретичної і практичної підготовки викладачів.

Рудик Я. М., к. п. н., доцент кафедри управління та освітніх технологій, у своєму виступі охарактеризував основні напрями застосування ІКТ викладами в навчальних закладах, ознайомив із труднощами, які виникають у викладачів, під час застосування інформаційних ресурсів, націлив на формування навичок пошуку інформації у ПП і НПП, розкрив можливості ІКТ для виконання профорієнтаційної та управлінської діяльності.

Інформацію про нові можливості для навчання студентів з використання віртуальної реальності доніс до педагогічних і науково-педагогічних працівників Кучай О. В., д. п. н., доцент кафедри педагогіки, ознайомив з основними тенденціями розвитку VR і AR технологій в навчанні, розкрив переваги використання віртуальної реальності в процесі навчання.

З основними сучасними тенденціями впровадження новітніх цифрових технологій в освітній процес присутніх ознайомив Прохорчук О. М., к. п. н., доцент кафедри педагогіки, окреслив перспективи впровадження ШІ в освітній процес.

Поінформувала про організацію дистанційного навчання в закладах вищої освіти за кордоном Васюк О. В., д. п.н., професор кафедри педагогіки. У своєму виступі вона розкрила практичний досвід дистанційного навчання за кордоном, ознайомила з його перевагами і недоліками.

Слухачами семінару стали понад 70 педагогічних працівників коледж. Виступи науковців гуманітарно-педагогічного факультету були інноваційними і цікавим, націлили педагогічний колектив коледжу на використання цифрових трендів в освітній діяльності та пошук нових підходів до навчання молоді.

Методист коледжу

Людмила Балдич 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook