Ознаки справжньої еліти – не влада та гроші, а принципи, відповідальність і вимогливість до себе та інших

5 вересня 2021 року

 

 

     Знаючи та реалізуючи у власному житті цей принцип, кращі випускники шкіл з усіх регіонів країни вступили в Національний університет біоресурсів і природокористування України за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». З Полтавщини, Чернігівщини, Житомирщини, Київщини, Дніпропетровщини, Миколаївщини, Рівненщини, Черкащини, Луганщини вже традиційно щороку ідуть до нас на цю спеціальність обдаровані діти. Цьогоріч середній бал атестата про повну загальну середню освіту в першого курсу бакалаврату за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» склав 9,6 балів (відповідно 176 за 200-бальною шкалою).

     Ви запитаєте, що ж приваблює найосвіченішу молодь держави в НУБіП України? Відповідь проста – круто, почесно і далекоглядно бути студентом університету з більш ніж столітньою історією, щоденно спілкуватися з особистостями, які творять сучасну вітчизняну і впливають на формування світової науки у різних її галузях, перебувати в середовищі, яке розширює світогляд, формує багатогранну особистість, заточує на самовдосконалення та самореалізацію.
     З першого дня перебування в університеті першокурсники за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», які в подальшому отримавши дипломи займуть місця в органах державної виконавчої влади та органах місцевого самоврядування, потрапляють у світ лідерів, людей, які своїми знаннями та досвідом на найвищих державних посадах розбудовували і продовжують будувати конкурентоспроможну на світовому ринку державу Україна.

     Бути управлінцем – це важка праця, перш за все над собою! Справжній керівник, зокрема, керівник в органах державної влади – це лідер, який об’єднує професіоналів, який власним прикладом, власною харизмою спонукає колектив на досягнення поставлених цілей. Як доводить сучасна наука, розвинути власні лідерські якості, навчитися ефективно комунікувати з людьми, ефективно та результативно діяти і приймати управлінські рішення можна спілкуючись в середовищі людей, які є визнаними ефективними управлінцями і лідерами. А в якому ще університеті України є професійне лідерське середовище, яке підготувало і дало Україні 38 міністрів та заступників міністрів, 98 народних депутатів України, сотні керівників органів державної влади центрального, регіонального та місцевого рівнів, керівників підприємств, установ і організацій різних форм власності? Звичайно, лише в Національному університеті біоресурсів і природокористування України!!!!

     Ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко, доктор педагогічних наук, професор, академік, у 2005-2007 рр. Міністр освіти і науки України, народний депутат кількох попередніх скликань щоденно спілкується зі студентами університету, передаючи кожному з них частинку своєї життєдайної енергії і вміння триматися на плаву та бути лідером при будь-яких обставинах, породжених незначними чи глобальними викликами сучасності.
     Директор ННІ неперервної освіти і туризму Олена Ковальова, доктор економічних наук, у 2015-2019 рр. заступник Міністра аграрної політики та продовольства України створює організаційну культуру у ввіреному їй підрозділі, де студенти за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» мають необмежені можливості спілкування з міністрами, їх заступниками, директорами департаментів центральних органів виконавчої влади під час проведення гостьових лекцій, зустрічей з роботодавцями, круглих столів, навчальної практики тощо.

     Більшість викладачів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» мають багаторічний досвід роботи в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, а це є запорукою того, що з року в рік кількість студентів буде лише зростати, адже де ще студенти – майбутні управлінці зможуть мати такі можливості – навчатися в університеті, який поряд з якісною освітою надає можливість безпосередньо спілкуватися та відчути ритм життя успішних управлінців, на яких так хочеться рівнятися!!!!

  

     Вир університетського життя вже захватив першокурсників! Нехай їх залікові книжки рясніють лише високими балами, серце наповнюється радістю від спілкування з однокурсниками та викладачами, життя дарує зустрічі з людьми, на яких хочеться бути схожими, а здоров'я ніколи не підводить!!!!!

Ірина Грищенко,
доктор наук з державного управління,
гарант ОНП «Публічне управління та адміністрування»

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook