Особливості суддівської роботи під час змагань з шахів обговорено на науково-практичному семінарі

5 вересня 2021, 22:42
м. Київ
     4-5 вересня 2021 року в університеті відбувся суддівський семінар з шахів. В ході семінару розглянуті актуальні питання методики організації турнірів, організація гібрідних шахових змагань, порядок присвоєння спортивних звань, положення про судддів, а також проведено стрім з відповідями на запитання слухачів стосовноактуальних тем суддівства в Україні та Світі. В роботі семінару взяли участь арбітр Міжнародної категорії ФІДЕ (клас А) Олександр Прохоров, суддя національної категорії України Тетяна Костак, завідувач кафедри фізичного виховання МАУП Іван Захарчук, студенти і викладачі університету, керівники шахових гуртків та тренери.
     За останні три роки шахи в нашому університеті активно розвиваються. 
    Семінар відкривав зі вступним словом співзасновник спортивного шахового клубу "Спортивний шаховий клуб НУБІП України" та кубка проректора "Шаховий король НУБіП України" проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України Сергій Кваша.
(ФОТО)
 
   Арбітр Міжнародної Категорії ФІДЕ ( клас А) Прохоров Олександр відкрив основні запитання сьогодення та відповів на хвилюючи питання учасників семінару.
 
  Також в семінарі приймала участь суддя національної категорії України Костак Тетяна Іванівна. В своєму виступі вона зупинилась на порядку присвоєння спортивних звань і роз`яснила основні положення про суддів (арбітрів) в шахах.
   Для любителів та професіоналів шахів України цей семінар надає новий рівень проведення змагань з шахів та суддівства за європейськими правилами.
 
(ФОТО)
(ФОТО)
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook