"Це апокаліпсис": у Греції жертвами лісових пожеж стали двоє людей, зокрема вогнеборець

8 серпня 2021 року
ТСН

"Це апокаліпсис": у Греції жертвами лісових пожеж стали двоє людей, зокрема вогнеборець

Ще 20 осіб постраждали. Рятувальники зараз борються зі 154 лісовими пожежами по всій країні.

У Греції внаслідок масштабних лісових пожеж загинули двоє людей, зокрема 38-річний пожежник-доброволець.

Про це повідомляє ВВС.

Зазначається, що у передмісті Афін на вогнеборця впав електричний стовп. Іншою жертвою став президент Афінської торгової палати Константінос Міхалос, якого знайшли непритомним на фабриці недалеко від місця, де вирувала пожежа.

Відомо, що ще 20 осіб постраждали. Тим часом шість районів були переведені в режим підвищеної готовності. Рятувальники зараз борються зі 154 лісовими пожежами по всій країні.

Найсильніші пожежі, викликані непередбачуваними вітрами, спостерігаються на півночі Афін. Також вогонь поширюється сусіднім островов Евія, з якого евакуювали сотні жителів і туристів.

"Ми говоримо про апокаліпсис, я не знаю, як це описати", - поділився співробітник берегової охорони острова Сотіріс Данікас.

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс каже, що пожежі показують "реальність зміни клімату". Весь тиждень температура в країні трималася вище 40 градусів за Цельсієм.

Як повідомлялося, до Греції у п'ятницю, 6 серпня, для допомоги в боротьбі з лісовими пожежами прибув зведений загін українських вогнеборців.

Лісові пожежі охоплюють Грецію щоліта, проте зараз в країні спостерігають найсильніший за останні кількадесят років вогонь.

Почалося все з лісових загорянь. Першим запалав острів Пелопоннес біля міста Патри. Місцева влада евакуювала чотири села поблизу, а також перекрила майже трикілометровий міст Ріо-Антіріо, що з’єднує півострів і материкову частину Греції.

Основна причина масових пожеж в країні - аномальна спека, якої в Греції не було майже 35 років. У деяких регіонах температура вдень сягає 45 градусів за Цельсієм.

 

Джерело: ТСН. https://tsn.ua/svit/ce-apokalipsis-u-greciyi-zhertvami-lisovih-pozhezh-s...

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook