У першокурсників факультету землевпорядкування триває навчальна практика з дисципліни «Топографія»

11 серпня 2021 року
     02 серпня 2021 року розпочалася навчальна практика з дисципліни «Топографія» – заключний акорд першого року навчання для землевпорядників. Це однозначно очікувана подія для студентства, час практичного закріплення всього курсу топографії, колективної роботи, розвитку навичок взаємодії, спілкування. Особливо в умовах змішаного навчання.

     Традиційно літо для студентів першого курсу факультету землевпорядкування завершується навчальною практикою з топографії. Навчальна практика забезпечує практичну підготовку студентів у відповідності з робочим навчальним планом. Проходженню практики на базі ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» передувала ґрунтовна підготовка як студентства, так і викладачів.
     Перед початком практики, з дотриманням протиепідеміологічних вимог, відбулася зустріч студентів із завідувачем кафедри геодезії та картографії Іваном Ковальчуком, який здійснює загальне керівництво навчальною практикою, та безпосередніми керівниками: доцентом Євгенією Кривов’яз, старшими викладачами Миколою Ковальовим та Оленою Малашевською, асистентом Катериною Лук’янчук. Здобувачів було ознайомлено зі змістом наказу про проходження навчальної практики з дисципліни «Топографія», обговорено мету, завдання, зміст та програму практики, обов’язки студентів та практичні аспекти їх перебування на навчальній практиці.

     Перед відправленням студентів на базу практики, доцент кафедри охорони праці та інженерії середовища Микола Калівошко провів інструктаж з охорони праці та безпеки життєдіяльності. Було обговорено основні вимоги з техніки безпеки та охорони навколишнього середовища, протипожежної охорони, правила дорожнього руху, надання першої долікарської допомоги. Керівники практики ознайомили з розпорядком дня, нагадали правила поведінки на базі практики, роботи з приладами, правила роботи в польових умовах.

  

     Здобувачі освіти закріпили отримані під час аудиторного навчання знання та розглянули особливості повірки приладів, проектування, необхідні вимоги до рекогностування місцевості та закріплення точок знімальних мереж, виконання вимірювань, які будуть використані при роботі в польових умовах, основні вимоги до камеральної обробки результатів вимірювань, отримали практичні завдання. Зважаючи на багаторічний досвід проведення практики, увага зосереджувалася на найбільш проблемних аспектах порядку вимірювань, які будуть виникати на практиці. Ґрунтовно підготувавшись і отримавши необхідні настанови від декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова, 09 серпня 2021 року 95 студентів першого курсу, у супроводі керівників практики, організовано вирушили до Дзвінківського навчально-наукового геодезичного полігону (ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція»). Попереду їх чекають польові роботи, далі буде...


Олена Малашевська,
старший викладач кафедри геодезії та картографії

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook