Миколаївська область: протягом доби вигоріло понад 36 га відкритих територій

3 серпня 2021 року
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 1 серпня на території Миколаївської області сталось 26 пожеж сухої трави, чагарників, сміття, соломи та пожнивних залишків загальною площею понад 36 га.
Горіло у Баштанському (Вільнозапорізька і Казанківська територіальні громади, смт Березнегувате, м. Баштанка), Миколаївському (Галицинівська, Шевченківська, Сухоєланецька, Мішково-Погорілівська ТГ та м. Нова Одеса), Вознесенському (Бузька та Олександрівська ТГ і м. Первомайськ) районах та у місті Миколаєві.
На всі випадки забезпечене реагування підрозділів Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, також працювали місцеві пожежні охорони “Галицинове”, “Щербані” та “Олександрівка“. Залучалась відомча пожежна охорона державного підприємства стивідорної компанії “Ольвія”. З підвозом води допомагали фермерське господарство “Орхідея” та “Орбіта”.

Через необережне поводження з вогнем та пожежу сухої трави у Первомайському (смт Арбузинка) та Баштанському (Вільнозапорізька ТГ с. Новополтавка) районах згоріли господарча споруда на присадибних ділянках. Силами рятувальників 6 та 20 державних пожежно-рятувальних частин Головного управління ДСНС України у Миколаївській області пожежі ліквідовано і від повного знищення врятовані житлові будинки.

Шановні мешканці Миколаївської області! Щоденно, порушуючи правила пожежної безпеки, ви нарікаєте на загибель ні в чому невинних тварин, змушуєте дихати інших людей шкідливими продуктами горіння та зрештою винищуєте своє та чуже майно!

Пам’ятайте, що на відкритій території вогонь розповсюджується дуже швидко, що ускладнює процес гасіння пожеж. Будьте обережними, адже невеличка пожежа сухої трави чи сміття при сукупності деяких факторів може перетворитися на справжнє лихо! Бережіть себе та своє майно!

В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку “101”!

24.jpg

IMG_20210731_152129.jpg

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій. https://www.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/127328.html

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook