Лісові пожежі охопили південь Європи

2 серпня 2021 року
Відкритий ліс

У різних куточках Середземномор’я в ці дні палають ліси – в Іспанії, Греції, Італії і Туреччині.

Смертельне полум'я у турецькій Рив'єрі

ЛІСОВІ ПОЖЕЖІ ВИРУЮТЬ НА ПІВДНІ ЄВРОПИ

Смертельне полум’я у турецькій Рив’єрі.

У провінції Анталія на південному середземноморському узбережжі Туреччини у середу спалахнула масштабна пожежа. Потужні вітри роздмухують полум’я, яке перекидається на житлові квартали. Щонайменше троє людей загинули, десятки поранені.

Слідство за підозрою у підпалі

Слідство за підозрою у підпалі.

Правоохоронні органи Туреччини розпочали слідство за підозрою у навмисному підпалі. На користь такої версії свідчить той факт, що займання відбулося одночасно у чотирьох місцях.

У Каталонії згоріли 1600 гектарів

У Каталонії згоріли 1600 гектарів.

В Іспанії, починаючи з минулих вихідних, палали одночасно декілька лісових пожеж. Найбільше постраждала Каталонія. У цьому регіоні полум’я знищило 1600 гектарів лісу і сільськогосподарських насаджень. Близько 80 людей були евакуйовані. Попіл накрив деякі райони столиці Каталонії Барселони.

Пожежні гелікоптери у боротьбі з полум'ям

Пожежні гелікоптери у боротьбі з полум’ям.

Лісова пожежа у південнокаталонській провінції Таррагона на деякий час вийшла з-під контролю. Стихію вдалося приборкати лише завдяки залученню більш як 300 пожежників і солдатів, а також літаків і гелікоптерів. Зрештою допоміг також дощ.

Екстремальна посуха в Афінах

Екстремальна посуха в Афінах.

У Греції, починаючи з вівторка, палали більше 50 пожеж. Найнебезпечнішою була пожежа поблизу Афін. Вона пошкодила десятки будинків і автомобілів. Екстремальна посуха підвищила пожежну небезпеку, полум’я роздмухували потужні вітри.

Пожежа через необережність?

Пожежа через необережність?

Більше 300 вогнеборців працювали за підтримки пожежних літаків і 15 гелікоптерів. Залишається незрозумілим, чому саме зайнялася пожежа поблизу Афін. Слідчі підозрюють, що займання міг спричинити 64-річний бджоляр, який спалював сухе листя. Чоловіка затримали.

Масова евакуація на Сардинії

Масова евакуація на Сардинії.

Починаючи з минулої неділі ціла низка пожеж палає і на італійському острові Сардинія. Довелося евакуювати більше 900 жителів. “Це безпрецедентна реальність в історії Сардинії”, – констатував губернатор Крістіан Салінас.

Допомога з Греції і Франції

Допомога з Греції і Франції.

На допомогу Сардинії прийшли Франція і Греція, надіславши на середземноморський острів пожежні літаки. У полум’ї загинули сотні свійських тварин, згоріли тисячі гектарів лісів і сільськогосподарських посівів. На Сардинії правоохоронці також ведуть слідство за підозрою у ненавмисному підпалі.

 

Джерело: Відкритий ліс. https://www.openforest.org.ua/173955/

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook