НА ХЕРСОНЩИНІ СПАЛАХНУЛА ЛІСОВА ПОЖЕЖА

1 серпня 2021 року
Херсонське обласне управління лісового та мисливського господарства

 

29 липня 2021 року о 15.20 год. в кварталі 54 Кардашинського лісництва ДП «Голопристанське ЛМГ» виникла лісова пожежа. Пожежу виявлено телевізійною системою спостереження Костогризівського лісництва ДП «Олешківське ЛМГ». На місце пожежі негайно виїхали команди лісових пожежних станцій Костогризівського, Раденського, Гладківського та Кардашинського лісництв.

У зв’язку із високою температурою повітря, відсутністю опадів та значними поривами вітру вогонь швидко розповсюджувався по площі. Керівництвом Херсонського обласного управління лісового та мисливського господарства прийнято рішення негайно спрямувати на гасіння пожежі сили та засоби державних підприємств «Великокопанівське ЛМГ», «Голопристанське ЛМГ» та «Олешківське ЛМГ», а також запросили допомогу в ГУДСНС у Херсонській області.

Завдяки оперативним злагодженим діям державних лісогосподарських підприємств та ГУДСНС пожежу локалізовано о 17.50 год. і ліквідовано о 19.30 год.

До ліквідації пожежі було задіяно 14 пожежних автомобілів, 5 одиниць іншої техніки та 40 осіб особового складу від лісогосподарських підприємств, 5 пожежних автомобілів та 20 осіб від ГУДСНС.

Наразі здійснюється геодезична зйомка площі пожежі.

За даними Херсонського обласного центру з гідрометеорології в лісах області встановився високий та надзвичайно високий класи пожежної небезпеки. Звертаємо увагу, що відповідно до Правил пожежної безпеки в лісах України та розпорядження голови обласної державної адміністрації від 01 квітня 2021 року № 209 в області діє тимчасова заборона на полювання та відвідування населенням лісів Херсонської області та в’їзду до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів у періоди високої пожежної небезпеки.

 

Джерело: Херсонське обласне управління лісового та мисливського господарства. http://khersonlis.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=64...

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook