Обдарована юнь обирає «Філологію (англійську мову)»

23 липня 2021 року

   Вступна кампанія 2021 – у повному розпалі. На «Філологію», освітньо-професійну програму «Англійська мова та друга іноземна» абітурієнти приїжджають з Київщини та зі східних регіонів України. Здебільшого вони не вагаються щодо свого вибору, а це говорить про їхнє обдумане та зважене рішення.
   Ми взяли інтерв’ю у двох наших абітурієнток. Ми раді, що це молодь з активною життєвою позицією, амбітні у своїх цілях, прогнозують своє майбутнє.

Олександра Мірошниченко, абітурієнтка з Київщини


– Олександро, яку ЗОШ Ви закінчили?


– Мене звати Мірошниченко Олександра. Мені 17 років, я закінчила Калитянську загальноосвітню школу Київської області.


– Як відбулося Ваше знайомство з Національним університетом біоресурсів і природокористування України?


– Я дізналася про проведення олімпіад з різних предметів у НУБіП України. Вирішила перевірити свої знання та спробувати свої сили. Взяла участь в олімпіадах з чотирьох предметів та отримала найвищі бали: з української мови та літератури, географії, математики та англійської мови. Моя життєва позиція – особистість повинна бути відповідальною й активною в житті.


– Чи брали Ви участь у Дні відкритих дверей університету? Ваші перші враження.


– Мені сподобався День відкритих дверей онлайн. Студенти першого-третіх курсів, які навчаються в НУБІП, цікаво розповідали про навчання, стажування, студентське життя. Мені дуже сподобався дружній колектив студентів і високопрофесійні викладачі кафедри романо-германських мов і перекладу. Для мене досвід участі в олімпіадах – надзвичайно корисний, я дуже вдячна університету за надану можливість.


– Чи знаєте Ви про позитивні пропозиції щодо навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті і на спеціальності «Філологія (Англійська мова)»?


– Так, я дізналася і про програму «подвійний диплом», і про стажування за кордоном. Дуже зацікавили мене бази практики.


– Чи є у Вас творчі нахили і здібності?


– Моє хобі – спів. Я брала участь у творчих пісенних конкурсах, займала перші місця; зайняла третє місце серед читців поезії Лесі Українки на районному рівні. Навчаючись в Університеті, хотілося б продовжити свою улюблену справу – співати для душі.


– Дякую за розмову.

 

Ганна Волна, абітурієнтка з Донеччини


Ганно, яку загальноосвітню школу Ви закінчили?


– Я, Ганна Волна, закінчила ЗОШ у м. Миколаївка Донецької області.


– Звідки Ви отримали інформацію про наш Університет, спеціальність?


– Про Університет дізналася з інтернету. Ознайомилася із сайтом НУБіП України, інформацією про випускову спеціальність «Філологія (Англійська мова)».


– Ваш вибір – університет Києва. Чому не обрали заклад вищої освіти Вашого регіону?


Мене приваблює столиця України – Київ. Оскільки набагато ширші можливості практики філолога-перекладача. Мені імпонує можливість проходження мовної практики за кордоном, зокрема в Туреччині, де кожен студент може підвищити рівень англійської мови. Я особливо зацікавлена вивченням різних іноземних мов для свого майбутнього.


– Яким, на Вашу думку, повинен бути сучасний студент?


– Сучасний студент – самостійна особистість, відкрита до всього нового. На сьогодні з особливим зацікавленням студенти опановують три та більше іноземних мов, що потім особливо допоможе їм у житті. Я знаю декількох студентів, які минулого року вступали на «Філологію (Англійська мова)». Вони проживали в англійських сім’ях. Тому рівень англійської мови – досить високий, а також виявляє знання особливостей діалектів.

Інтерв’ю записала
Нікольська Ніна Вікторівна,
доцент кафедри романо-германських мов і перекладу

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook