Автобуси їдуть крізь полум’я: у Росії моторошні лісові пожежі, оголосили НС

13 липня 2021 року
Відкритий ліс

У Челябінській області у Росії спалахнула лісова пожежа. Вогонь перекинувся на житлові будинки: в одному з населених пунктів згоріли 60 будівель.

Пожежі із лісу роздмухав вітер, і вони досягли чотирьох населених пунктів на півдні Челябінської області. Там уже оголосили режим надзвичайної ситуації.

Лісові пожежі перекинулися на будинки

Вогонь спалахнув вночі 8 липня і не вгавав до ранку. Увечері наступного дня загальна площа пожеж у 3 районах Челябінської області складає близько 5 тисяч гектарів. Епіцентр у селищі Джабик, звідти вже евакуювали 60 осіб у школу сусіднього селища.

Лісові пожежі у Росії

Задимлене селище Париж / Фото з телеграму kartalinka

Вогонь перекинувся на село Запасне Карталинського району. Там пошкоджено 6 житлових будинків. Повідомляється, що троє людей отримали опіки середньої тяжкості, їх забрали до лікарні. На місці стихії працюють понад 300 рятувальників і 70 одиниць техніки. До ліквідації пожежі залучено авіацію — зокрема, літак ІЛ-74 МНС Росії.

Село Джабик

Згарище у селі Джабик / Фото з телеграму kartalinka

Очевидці у соцмережах діляться моторошними кадрами: селища охоплені вогнем, а будинки – зруйновані. Посеред згарища їздить автобус. Автобус їде крізь охоплене вогнем селище у Челябінській області: дивіться відео.

У зв’язку з небезпекою рятувальники обмежили проїзд у 7 населених пунктів. З 4 селищ проводять екстрену евакуацію. Автомобілістів попросили утриматися від поїздок Карталинським районом.

 

Джерело: Відкритий ліс. https://www.openforest.org.ua/171732/

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook