Вступна кампанія 2021: робота приймальної комісії у розпалі

20 липня 2021 року
     Триває робота приймальної комісії. Ось вже майже тиждень сюди приїздять бажаючі здобути вищу освіту в НУБіП. Такі, як Ярослав Кохно з села Рогозів Київської області.

     Моє знайомство з цим вишем відбулося ще взимку, коли викладачі кафедри екології агросфери та екологічного контролю організували для нас, випускників шкіл, онлайн вебінар, розповідає хлопець. Саме тоді обрав для себе і спеціальність - «Екологія», куди сьогодні подав документи, і виш – НУБіП, якому без коливань віддав перший пріоритет. До того ж, весною я вже зробив перший крок, аби стати першокурсником бакалаврату НУБіП, взявши участь у всеукраїнській університетській олімпіаді.

  

  

    Не вагалася, обираючи виш, і випускниця Маслівського фахового коледжу Світлана Бондаренко з села Єчиха, що на Київщині.
     Я закінчила коледж за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» і для здобуття вищої освіти обрала її ж. До НУБіП прийшла за численними рекомендаціями своїх знайомих, які теж свого часу закінчили мій рідний коледж, а вищу освіту, яка допомогла їм стати успішними, здобули саме тут.

  

  

  

     Першим пріоритетом обрала наш виш і Вікторія Омельчук з Яготина, яка подала документи на спеціальність «Геодезія та землеустрій».
     У школі ми коротко вивчали креслення, і щойно спробувала, то відразу зрозуміла – моє. А далі – ще й самі малювали карти і мене захопило все, що пов’язано з картографією, пояснює свій вибір дівчина. Побачивши це, моя вчителька географії порадила ближче ознайомитися зі спеціальністю «Геодезія та землеустрій». Так я потрапила до НУБіП, адже у пошуку він випав першим номером, познайомившись з університетом ближче, зрозуміла – це не випадковість.
     Дар’я Пшенична з Крюківщини, що під Києвом, обрала для навчання нову і перспективну спеціалізацію «Корпоративні фінанси». Дізналася про неї завдяки соцмережам, а вивчивши інформацію зрозуміла: такі фахівці наразі затребувані на ринку праці, адже роботи для них вистачає, а готувати їх почали зовсім недавно.

  

  

  

     А от Артем Кононюк приїхав до столиці аж з Волині: подавати документи до НУБіП на ще одну затребувану сьогодні спеціальність – «Агроінженерія». Його гідом у мегаполісі став старший брат, який вже навчається у Києві, хоча і не в нашому виші. Говорить, Артема не агітував, адже це його вибір – і університету, і фаху. Натомість – підтримав і привів до приймальної комісії у Голосієво.
     Олександр Куліш вже має диплом бакалавра: здобув спеціальність менеджера у Львівському національному університеті імені Івана Франка. У магістратуру ж прийшов до нас. Змінив все: і місто, і виш, і фах.
     У Львові пожив, тепер хочу спробувати пожити у Києві. Подав документи на спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», адже відучившись у бакалавраті на менеджера відчув – то не зовсім моє, пояснює хлопець. Спеціальність обрав гарно мені знайому, адже мій батько вже не перший десяток років працює технологом, щось вже й сам пробував робити, коли йому допомагав. І виш обрали також разом: вирішили, що найкращу освіту з обраної спеціальності дають саме в НУБіП.

Ірина Кушніренко
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook