Надія Пшенична обирає спеціальність «Садово-паркове господарство» в магістратурі НУБіП України

15 липня 2021 року

 – Доброго дня, Надіє! Розкажіть про себе.

– Цьогоріч я успішно завершила бакалаврат НУБіП України, однак не думаю на цьому зупинятися, а планую вступати в магістратуру за своїм професійним напрямом – садово-паркове господарство. На мою думку, вся галузь аграрної науки буде завжди актуальною, зокрема, садово-паркове господарство набуває актуальності у зв’язку зі збільшенням потреби в озелененні та зміною кліматичних умов. Навички та вміння, набуті під час навчання, можуть бути застосовані в широкій сфері діяльності: від науково-дослідницьких лабораторій та промислових садів – до невеликих приватних господарств та присадибних ділянок.

– Чому Ви вирішили вступати в магістратуру і саме на садово-паркове господарство?
– У першу чергу, щоб розширити знання у цій сфері, продовжити свої наукові дослідження та підвищити свою кваліфікацію. Чим мене приваблює ця спеціальність? Тим, що вона знаходиться на межі різних сфер аграрної науки та дає можливість працювати та проводити наукові дослідження в багатьох із них. Наприклад, моє наукове дослідження у межах кваліфікаційної бакалаврської роботи стосувалося шкідників і збудників хвороб декоративних рослин, тобто, належить як до садово-паркового господарства так і до захисту рослин. Університет має потужну базу для різноманітних наукових досліджень, у тому числі і в ННІ лісового і садово-паркового господарства є сучасні тематичні лабораторії, розсадник, ботанічний сад та Боярська лісова дослідна станція. Отже, в НУБіП України можна отримати конкурентну спеціальність, є можливість займатися науковою і творчою діяльністю та широкі можливості для працевлаштування як в Україні, так за кордоном.

– Надіє, бажаю успішного проходження вступної кампанії і з 1 вересня чекаємо Вас на навчання в магістратурі НУБіП України!

Розмову вела завідувач кафедри лісівництва
Наталія Пузріна

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook