Лісова охорона Кропивницького лісництва захищає зелені насадження від вогню

23 червня 2021 року
Кіровоградське обласне управління лісового та мисливського господарства

 Лісова охорона Кропивницького лісництва постійно проводить попереджувальні та профілактичні заходи, щоб не допустити виникнення пожеж у лісових масивах. Серед них – спільні рейдові патрулювання лісів навколо Кропивницького з участю представників поліції та рятувальної служби.

У минулі вихідні патрулювали приміську лісопаркову зону – лісничий Кропивницького лісництва Сергій Панчак, а лісове урочище «Салганні піски» – майстер лісу Володимир Фівко.

Сильна спека, яка настала після тривалого дощового періоду, – небезпека для лісу. Тож аби в ліс не прийшла біда, учасники рейду розповідали відпочивальникам, як поводити себе в лісі, щоб запобігти пожежі. Пояснювали людям, що навіть залишена скляна пляшка під дією відкритого сонячного проміння може спричинити займання сухої трави чи лісової підстилки, не кажучи вже про викинутий сірник або недопалок.

Лісівники та рятувальники роздавали громадянам листівки з питань пожежної безпеки і застерігали людей, що лише дотримання Правил пожежної безпеки в лісах зможе зберегти їх від вогню.

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Джерело: Кіровоградське обласне управління лісового та мисливського господарства. http://www.lis-kr.gov.ua/news/view/item/22.06.2021-lisova-ohorona-kropiv...

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook